ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγέλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα ο κοινοτάρχης της Σταυροκόννου – Μεταβίβασε μέρος της εκκλησίας στ΄ όνομά του και το μετέτρεψε σε αποθήκη!

Καταγγέλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα ο κοινοτάρχης της Σταυροκόννου – Μεταβίβασε μέρος της εκκλησίας στ΄ όνομά του και το μετέτρεψε σε αποθήκη!

Για διασπάθιση δημοσίου χρήματος αλλά και κατάχρηση εξουσίας κατηγορείται ο κοινοτάρχης Σταυροκόννου Σάββα Στυλιανού.

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη είναι ο κοινοτάρχης της Σταυροκόννου Σάββας Στυλιανού καθώς όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενό μας δημοσίευμα κατηγορείται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κατάχρηση εξουσιών.

ΠΑΦΟΣ: Κοινοτάρχης έδωσε 88.000 σε μια οικογένεια για... κουτσοδούλια στο χωριό, χωρίς αποδείξεις! – Αντιμετωπίζει 82 κατηγορίες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μάλιστα όπως επισημάναμε ο κ. Στυλιανού σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν εξέδιδε αποδείξεις, δεν προκήρυτττε προσφορές, δεν συγκαλούσε συνεδριάσεις και γενικά ενεργούσε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα από τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου.

Το ThemaOnline φέρνει στην δημοσιότητα, έγραφα – επιστολές- που έχουν σταλεί από μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Σταυροκόννου, επισημαίνοντας πως η κατάσταση με τον κοινοτάρχη του συγκεκριμένου χωριού έχει ξεφύγει.

Τα γραπτά παράπονα έχουν αποσταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας από την πλευρά του να ερευνηθούν οι καταγγελίες τους.

Θα μας τρελάνει ο επαρχιακός λειτουργός της Πάφου! «Καθαρή η Σταυροκόνου» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο πρώτος φάκελος αφορά περιουσία που ανήκε στην κοινότητα, να μεταφέρεται σε άλλο πρόσωπο χωρίς την συγκατάθεση του κοινοτικού συμβουλίου.

Τα μέλη του κοινοτικού Συμβουλίου καταγγέλλουν τον κοινοτάρχη  για αποξένωση μέρους του κοινοτικού πάρκου του χωριού χωρίς νόμιμες διαδικασίες και με πλήρη άγνοια των μελών του κοινοτικού συμβουλίου και το οποίο εκμισθώθηκε στον κ. Μιχάλη Στεφανή.

 Πέραν από την αποξένωση μέρους του πάρκου, στην επιστολή τους τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου αναφέρονται και σε δεύτερο σοβαρό θέμα.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν πως η πρώην εκκλησιά της κοινότητας τους η οποία ήταν εκμισθωμένη στο όνομα του κοινοτικού συμβουλίου, μεταβιβάστηκε στο όνομα του Κοινοτάρχη, ο οποίος τη μετέτρεψε σε χώρο αποθήκης. Εννοείται πως όπως υποστηρίζουν, ούτε σ΄ αυτή την περίπτωση δεν τηρήθηκαν οι νενομισμένες διαδικασίες.

Να σημειώσουμε πως αρκετά από τα καθήκοντα του κοινοτάρχη έχουν αφαιρεθεί μετά από εντολή του Υπουργού Εσωτερικών και τα οποία δόθηκαν προσωρινά στον Έπαρχο Πάφου

Κρατάει παράνομα την αλληλογραφία του κοινοτικού συμβουλίου

Σε άλλη επιστολή τους τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου καταγγέλλουν  το γεγονός πως ο κοινοτάρχης αν και του έχουν αφαιρεθεί τα καθήκοντα και οι εξουσίες, συνεχίζει να ενεργεί ως κοινοτάρχης προκαλώντας μάλιστα τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία του κοινοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο ίδιος συνεχίζει να λαμβάνει της αλληλογραφία του κοινοτικού συμβουλίου, να την κρατεί χωρίς να την παραδίδει στα μέλη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενημέρωση για διάφορα θέματα που αφορούν την κοινότητα του.

Ως εκ τούτου τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου ζητούν από τον Γενικό Εισαγγελία της λήψη μέτρων εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου τονίζοντας πως οι πράξεις του, επιβαρύνουν τόσο την κοινότητα όσο και το δημόσιο συμφέρον.

Να σημειώσουμε πως η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου είναι ενήμερη για όλα αυτά που συμβαίνουν στην κοινότητά της Σταυροκόννου αλλά φαίνεται πως  δεν ιδρώνει το αυτί της!

Ιωάννα Μάντζιηπα 

Διαβάστε αυτούσιες τις επιστολές 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top