ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Πρώην Πρέσβης και πρώην ακόλουθος έδωσαν εξηγήσεις για την αγοραπωλησία κρατικού οχήματος - Πωλήθηκε σε υπάλληλο άλλης Πρεσβείας

Πρώην Πρέσβης και πρώην ακόλουθος έδωσαν εξηγήσεις για την αγοραπωλησία κρατικού οχήματος - Πωλήθηκε σε υπάλληλο άλλης Πρεσβείας

Περισσότερες λεπτομέρειες για την είδηση που αποκάλυψε ToThemaonline το βράδυ της Πέμπτης (03/11) δημοσιεύει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», την Παρασκευή (04/11).

Όπως είχαμε αναφέρει στο δημοσιεύσιμα μας, ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών πέρασαν το κατώφλι του Αρχηγείου Αστυνομίας έτσι ώστε να δώσουν εξηγήσεις για αγοραπωλησία οχήματος το 2013.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» πρόκειται για έναν πρώην πρέσβη και έναν πρώην ακόλουθο στην πρεσβεία της Κύπρου στο Καϊρο.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως πρόκειται για όχημα, τύπου Μερσεντές, που αγοράστηκε το 2002 προς €34.000 και πωλήθηκε το 2013 προς €2.430.

Πέρασαν το κατώφλι της Αστυνομίας ανώτερα στελέχη του ΥΠΕΞ – Αυτοκίνητο 34 χιλιάδων ευρώ πωλήθηκε 2,430!

 Όπως είχαμε αναφέρει στο δημοσίευμα μας τα δυο αυτά στελέχη συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στο Αρχηγείο όπου και έδωσαν τις δικές τους θέσεις ενώ στην συνέχεια απεχώρησαν χωρίς να κατηγορηθούν γραπτώς.

Η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Αρχηγείου κατόπι έρευνας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που καταδεικνύει πως δεν τηρήθηκαν οι νενομισμένες διαδικασίες για πώληση οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται πως οι δυο ανώτεροι λειτουργοί εισηγήθηκαν την πώληση του οχήματος προς την υποπρόξενο της ελληνικής πρεσβείας της Ελλάδας στο Καϊρο, η οποία τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν απλή υπάλληλος.

Μάλιστα, το όχημα έφτασε στην Κύπρο στις 7/4/2015 και μεταβιβαστικέ στις 9/2/2016 στο όνομα του πρώην ακόλουθου της πρεσβείας και νυν διοικητικού λειτουργού σε άλλη κρατική υπηρεσία, ο οποίος ήταν και μέλος της επιτροπής που εισηγήθηκε την πώλησή του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top