ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό και στεγαστικά δάνεια στο επίκεντρο των πρωτοσέλιδων

Κυπριακό και στεγαστικά δάνεια στο επίκεντρο των πρωτοσέλιδων

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι προκλήσεις της Τουρκίας, οι υπερχρεώσεις που εντοπίζει ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος σε στεγαστικά δάνεια, οι αντιδράσεις για την αλλαγή κλίμακας των νοσηλευτών και οι θέσεις του Γενικού Ελεγκτή για θέματα όπως η χρήση υπηρεσιακών οχημάτων είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο Τύπος τη Δευτέρα.

Υπό τον τίτλο «Κανένα φως στο τούνελ», η «Αλήθεια» γράφει ότι καμιά ελπίδα άμεσης επιστροφής στις διαπραγματεύσεις δεν άφησε ο Μουσταφά Ακιντζί κατά τη συνάντησή του με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε το Σάββατο και κάνει λόγο για νέο μήνυμα - έκκληση από την Κυβέρνηση στον Τ/κ ηγέτη για σοβαρότητα και επιστροφή στις συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι σε «βασίλισσα των αιθέρων» εξελίσσεται η Ελληνίδα επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη η οποία, μετά από το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, κέρδισε το Σάββατο και το χρυσό στον τελικό του επί κοντώ γυναικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι μέχρι το τέλος του 2017 δημιουργούνται πέντε νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα και ακόμη ένα θα λειτουργήσει στην Πάφο το 2018.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Τουρκικές μαγκιές έξω από την Πάφο» γράφει στο κύριο της θέμα ότι με NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία δέσμευσε θαλάσσια περιοχή πλησίον της Πάφου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ενώ τμήμα της περιοχής που έχει δεσμευθεί βρίσκεται εντός του τεμαχίου 1 της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και ότι η Λευκωσία θέλει ξεκάθαρο μήνυμα για το θέμα των 4 ελευθεριών από την ΕΕ. Αλλού γράφει ότι προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει η ΟΕΒ για το θέμα των νοσηλευτών στην Κλίμακα Α8. Γράφει επίσης ότι προκλήθηκε σάλος από την πρωτοφανή καταγγελία του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του πριν από τις εκλογές.

«Τσιμεντώνει το αδιέξοδο» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» που γράφει ότι πολιτική μη επανόδου στις διαπραγματεύσεις επιλέγει ο Μουσταφά Ακιντζί ικανοποιώντας κατ` αυτόν τον τρόπο την Τουρκία, γεγονός που τσιμεντώνει το αδιέξοδο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σοκάρουν τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας αναφορικά με τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα το 2016, προσθέτοντας ότι από τους 19 νεκρούς οδηγούς ή συνεπιβάτες, οι 12 δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας και από τους 13 νεκρούς μοτοσυκλετιστές οι έξι δεν έφεραν προστατευτικό κράνος.Γράφει ακόμη ότι ζεσταίνεται ξανά η αγορά των στεγαστικών δανείων.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Υπερχρεώσεις χιλιάδων ευρώ σε δάνεια» γράφει ότι ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος εντοπίζει υπερχρεώσεις που φτάνουν μέχρι και τις 50 χιλιάδες ευρώ σε «πολλές εκατοντάδες» συνήθη στεγαστικά δάνεια των 200 χιλιάδων ευρώ που παραχωρήθηκαν ευρέως την περίοδο 2006 – 2009. Αλλού προβάλλει το β` μέρος συνέντευξης που παραχώρησε στην «Χ» ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην οποία κληθείς να σχολιάσει πρόταση νόμου του Προέδρου της Βουλής σχετικά με τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων για μετάβαση από την εργασία προς την οικία, είπε ότι θεωρεί πως θα κριθεί γρήγορα αντισυνταγματική. Γράφει ακόμη για αλλαγές στην ένταξη των μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία στο εκπαιδευτικό σύστημα και τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερη γλώσσα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top