ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα προβλήματα του Δήμου Γερίου συζήτησαν ο Δήμαρχος Γερίου και ο Γ.Λιλλήκας

Τα προβλήματα του Δήμου Γερίου συζήτησαν ο Δήμαρχος Γερίου και ο Γ.Λιλλήκας

Η Συμμαχία Πολιτών καλεί την Κυβέρνηση να μην κρύβεται πλέον πίσω από τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και αν ψηφιστεί δεν θα εφαρμοστεί πριν ολοκληρωθεί η θητεία των υφιστάμενων δημάρχων, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης με τον Δήμαρχο Γερίου Νεόφυτο Παπαλαζάρου.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο για τα πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Γερίου.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν έξι νεοσύστατοι δήμοι, οι οποίο και οι έξι παραμένουν υποστελεχωμένοι και υπάρχει σοβαρό κενό στη δομή των δήμων, με αποτέλεσμα βασικές υπηρεσίες που οι δήμοι οφείλουν να προσφέρουν στους δημότες τους, να μην προσφέρονται σήμερα και η ευθύνη βαραίνει απόλυτα την εκτελεστική εξουσία. Είναι αδιανόητο το κράτος να προχωρά στη δημιουργία δήμων και ταυτόχρονα να μην τους δίνει τα μέσα, να μην τους επιτρέπει να δημιουργήσουν την οργανωτική δομή και να προσλάβουν το επιστημονικό και άλλο προσωπικό που χρειάζεται για λειτουργήσει ο δήμος. Πολύ περισσότερο για να μπορέσει να παράξει και έργο ή να αναπτύξει περαιτέρω το δήμο και τις υπηρεσίες που δικαιωματικά πρέπει να απολαμβάνουν οι δημότες», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε ότι έχουν θέσει κάποιες σκέψεις στον Δήμαρχο για το πώς θα μπορούσαν τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να μην κρύβεται πλέον πίσω από τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και αν ψηφιστεί δεν θα εφαρμοστεί πριν ολοκληρωθεί η θητεία των υφιστάμενων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και να εγκύψει με σοβαρότητα αλλά και με υπευθυνότητα σε αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα και να δώσει τα μέσα στους δήμους για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο το οποίο ετάχθησαν να υπηρετήσουν έναντι των δημοτών», πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος Γερίου, στις δικές του δηλώσεις, απηύθυνε έκκληση στην εκτελεστική εξουσία να δει με κατανόηση τα προβλήματα του Δήμου και να τους βοηθήσει έτσι που πραγματικά να επιτελέσουν το έργο για το οποίο ο λαός τους έχει ψηφίσει στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

«Έχουμε συζητήσει με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Γερίου. Ομολογώ ότι βρήκαμε απόλυτη κατανόηση και στήριξη στα αιτήματα μας και οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στον κ. Λιλλήκα και για τις εισηγήσεις του. Αν πραγματικά η εκτελεστική εξουσία θέλει οι Δήμοι να προοδεύσουν, να παράξουν έργο για την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών, οφείλει να αφήσει τα γινάτια ή τις όποιες δικαιολογίες και να αφήσει να λειτουργήσουν οι Δήμοι σωστά έτσι που πραγματικά αυτό που λέμε ποιότητα ζωής και ανάπτυξη των Δήμων μας να γίνει πραγματικότητα. Δεν μπορεί ένα Δήμο να τον στερείς με τα πρώτα στελέχη που θα έπρεπε να είχε. Δεν μπορεί να κρατάς κλειστές θέσεις σε στελέχη που θα βοηθούσαν το δήμο να παράξει έργο», ανέφερε.

Γι’ αυτό, συνέχισε ο κ. Παπαλαζάρου, «για ακόμη μια φορά απευθύνουμε έκκληση στην εκτελεστική εξουσία να δει με κατανόηση τα προβλήματα μας και να μας βοηθήσει έτσι που πραγματικά να επιτελέσουμε το έργο για το οποίο ο λαός μας έχει ψηφίσει στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές».

«Για ακόμη μια φορά ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για τη συνάντηση και για την κατανόηση που είχαμε στα προβλήματα μας», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top