ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διορισμός Μαρίας Λοττίδη: Δεν περνά από την Βουλή – Καυστική επιστολή στον Πρόεδρο κάνει λόγο για εικόνα διαπλοκής

Διορισμός Μαρίας Λοττίδη: Δεν περνά από την Βουλή – Καυστική επιστολή στον Πρόεδρο κάνει λόγο για εικόνα διαπλοκής

Δυο δημοσιεύματα στον Κυπριακό Τύπο της Τρίτης (21/3) ασχολούνται με τον διορισμό της Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως από πλευράς Νίκου Αναστασιάδη.

Ο διορισμός πρέπει να εγκριθεί κατά πλειοψηφία από την Βουλή κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» δεν διαφαίνεται καθότι το ΑΚΕΛ τοποθετείται αρνητικά στον διορισμό της κα. Λοττίδη ενώ όπως σημειώνει ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ εκ πρώτης όψεως λένε επίσης όχι.

Ως εκ τούτου η αντιπολίτευση φαίνεται να βάζει μπλόκο στην επιλογή του Προέδρου.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ασχολείται με το ίδιο θέμα από άλλη όμως σκοπιά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επίτιμη πρόεδρος του συνδέσμου Cyprus Stop Trafficking Ανδρούλα Χριστοφίδου Henriques με επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η επιλογή σας για τον διορισμό της κυρίας Λοττίδου στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολύ μας ξενίζει».

Στη συνέχεια η κα Χριστοφίδου εξηγεί του λόγους που διαφωνεί με τον εν λόγω διορισμό σημειώνοντας τα εξής:

«Ίσως η κυρία Λοττίδου να είναι καλή νομικός, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό καθώς απαιτείται το πρόσωπο που θα επιλέγεται να είναι εγνωσμένης μορφώσεως και πείρας».

Η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται ακόμη πιο καυστική όταν κάνει λόγο για εικόνα διαπλοκής ή πάρε δώσε.

Καταλήγοντας θεωρεί ότι το κατάλληλο άτομο για την θέση αυτή είναι ο Άριστος Τσιάρτας πρώτος λειτουργός του γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top