ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονες διαμαρτυρίες στα κατεχόμενα μετά την αποκάλυψη για παραχώρηση οικοπέδου στην κόρη του Ντερβίς Έρογλου

Έντονες διαμαρτυρίες στα κατεχόμενα μετά την αποκάλυψη για παραχώρηση οικοπέδου στην κόρη του Ντερβίς Έρογλου

Με έντονες διαμαρτυρίες εντός και εκτός «βουλής» αλλά και κομματικές εκδηλώσεις, όπως και αντιδράσεις στον Τύπο, είναι αντιμέτωπη η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ στα κατεχόμενα μετά και την σημερινή (29/5) αποκάλυψη της Γενί Ντουζέν ότι και στην κόρη του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου, Ρεσμιγιέ Τζιαναλτάι έχει παραχωρηθεί «κρατικό» οικόπεδο, δίπλα από το κτίριο των «τ/κ αερογραμμών», σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας.

Προηγήθηκαν οι παραχωρήσεις εκτάσεων γης στον πατέρα του «υπουργού οικονομικών και ενέργειας", Σουνάτ Ατούν, Ατά Ατούν και στον γιο του «υπουργού δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς, Ραούφ Ντενκτάς, για την ίδρυση και λειτουργία δύο ακόμη «πανεπιστημίων». Το «πανεπιστήμιο» Ραούφ Ντενκτάς, θα ανεγερθεί μάλιστα σε γη που είναι εντός στρατιωτικής ζώνης του τουρκικού στρατού, κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Πρόκειται για 200 στρέμματα, που σύμφωνα με τον Τύπο, αξίζει 50 εκ στερλίνες.
 
Η Ρεσμιγιέ Τζιαναλτάι επιβεβαίωσε στη "Γενί Ντουζέν" ότι η εταιρεία Ρεστούρ στην οποία είναι διευθύντρια έχει συνάψει συμφωνία με μια εταιρεία ξενοδοχείων, γνωστή ανά το παγκόσμιο, για την κατασκευή στο συγκεκριμένο σημείο ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Η ίδια πρόσθεσε ότι προσέφυγαν με αίτημα ενοικίασης στο «υπουργικό συμβούλιο» για τέσσερα οικόπεδα που γειτνιάζουν με δύο που ανήκουν στην οικογένειά της στη συγκεκριμένη περιοχή. Το «υπουργικό» ενέκρινε την ενοικίαση των τεσσάρων οικοπέδων για 40 χρόνια στην εταιρεία Ρεστούρ.
 
Στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της «βουλής», «βουλευτές» της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική με τον Σερντάρ Ντενκτάς να ανεβαίνει στο βήμα για να αιτιολογήσει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ», ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός δημοσιονομικών» είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μια έκταση γης σε στρατιωτική περιοχή παραχωρείται σε ένα «πανεπιστήμιο». Έγινε και παλαιότερα, και δεν έγινε τίποτε επιπλέον αυτή τη φορά επειδή ο ίδιος είναι «υπουργός», ανέφερε ο κ. Ντενκτάς λέγοντας ότι κάποιοι τον κατηγόρησαν για απληστία και «τέτοιου είδους δηλώσεις τις αφήνω στον Αλλάχ. Εδώ και 27 χρόνια είμαι στην πολιτική, ο πατέρας μου ήταν για 50 χρόνια. Πώς ήρθαμε και πώς θα φύγουμε θα γίνει γνωστό».
 
Ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε πως πρόκειται για μια έκταση που "ενοικιάστηκε" από τον στρατό για 35 χρόνια στην εταιρεία που θα ιδρύσει το «πανεπιστήμιο» Ραούφ Ραϊφ Ντενκτάς και πρόσθεσε ότι η ίδρυση αυτού του «πανεπιστημίου» είναι ένα έργο που μελετούσε η οικογένειά του και το βακούφικο Ραούφ Ντενκτάς εδώ και 6 χρόνια.
 
Ο Σερντάρ Ντενκτάς διαπληκτίστηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ» με την «πρόεδρο της βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ γιατί τον κάλεσε στο βήμα να απαντήσει για δεύτερη φορά επειδή η πρώτη επεξήγηση που έδωσε κρίθηκε ανεπαρκής, ενώ, σύμφωνα με άλλες τ/κ ιστοσελίδες, ένταση επικράτησε όταν ο ίδιος είπε πως μπορεί να είναι εκτός ηθικής επειδή η πράξη έγινε ενώ βρίσκεται σε «υπουργική» θέση με τη «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά να του φωνάζει «κάθε πράξη σας είναι ύποπτη, φτάνει πια».
 
Ο Σερντάρ Ντενκτάς νευριασμένος έφυγε από το βήμα και την αίθουσα της ολομέλειας, ενώ ο «πρωθυπουργός» Χουσείν Οζγκιουργκιούν, που ήταν παρών, ενώ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις το απέφυγε.
 
Ο αρχηγός του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν κάλεσε τους «βουλευτές», όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα των «συγκυβερνώντων», να μην σιωπούν πλέον ενώπιον αυτών των φαινομένων και να υψώσουν τη φωνή τους. Εδώ και 13 μήνες παραχωρείται «δημόσια γη», σας στέλνουμε «δικαστικές εντολές», προβαίνετε σε παράνομες προσλήψεις στον «συνεργατισμό» και δίνετε συνεχώς «υπηκοότητες», ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν που είπε ότι όλα αυτά αποτελούν ρεκόρ. Στη συνέχεια τόσο οι «βουλευτές» του ΡΤΚ όσο και μέλη του κόμματος που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία τη συνεδρίαση, εγκατέλειψαν το κτίριο και πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία έξω από τη «βουλή» κρατώντας κόκκινες κάρτες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της «κυβέρνησης».
 
Το πρωί μέλη του κόμματος του Λαού, παρόντος και του προέδρου Κουντρέτ Οζερσάι, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παραχώρηση γης στον εγγονό Ραούφ Ντενκτάς, στον κυκλικό κόμβο, πλησίον του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου, όπου θα χτιστεί το «πανεπιστήμιο».
 
Με συνθήματα όπως «Θα δώσετε λογαριασμό στον λαό» και «Φτάνει, φάγατε!» δεκάδες μέλη ζήτησαν επίρριψη ευθυνών. Ο Κουντρέτ Οζερσάι σε δηλώσεις του υπενθύμισε ότι αυτή η «κυβέρνηση» προσπάθησε να ενοικιάσει την παραλία αποβίβασης των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων κατά την εισβολή, ενοικίασε αρχαιολογικό χώρο σε ιδιώτη, διένειμαν χωρίς δημόσιες προσφορές διάφορα οικόπεδα και εκτάσεις του «δημοσίου» σε μπαμπάδες, γιους, πεθερούς, έδιωξαν υπαλλήλους επειδή συνδικαλίζονταν και προχώρησαν σε έργα που σύμφωνα με περιβαλλοντικές έρευνες δεν έπρεπε να γίνουν, έκαναν συμβούλους συνταξιούχους που είχαν συγγένεια με μέλη του «υπουργικού», έδωσε πτητική άδεια σε αεροπορική εταιρεία που δεν υπήρχε.
 
«Φτάνει πια. Θα δώσετε λογαριασμό για όλα αυτά», σημείωσε ο κ. Οζερσάι το κόμμα του οποίου πραγματοποίησε την πρώτη του εκδήλωση διαμαρτυρίας στους δρόμους.
 

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top