ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπάρξει συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το Ελληνικό χρέος, δηλώνει στο Spiegel ο Τσακαλώτος

Θα υπάρξει συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το Ελληνικό χρέος, δηλώνει στο Spiegel ο Τσακαλώτος

Μιλώντας στον ανταποκριτή του περιοδικού στην Αθήνα δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας λύσης.

Αισιόδοξος δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος για επίτευξη συμφωνίας που θα περιλαμβάνει και το χρέος στο Γιουρογκρούπ της 15ης Ιουνίου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel Online. 

«Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία (της Ελλάδας), λιγότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», ανέφερε ο κ Τσακαλώτος. Το Spiegel επισημαίνει ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της χρεωκοπίας καθώς τον Ιούλιο λήγει η προθεσμία αποπληρωμής δανείων ύψους επτά δισ. ευρώ. 
 
Στο μεταξύ, ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι η Ελλάδα πιθανόν να μην δεχτεί να λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές αν δεν λάβει ελάφρυνση χρέους και με δήλωσή του στο Ρόιτερς το απέδωσε σε παρερμηνεία. «Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή (της δόσης) δεν αποτελεί ζήτημα, διότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε γύρω στις 21:20 το βράδυ της Δευτέρας (27/5) στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top