Μόνο στην Κύπρο γίνονται αυτά! Νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ λόγω τσακωμών μεταξύ ιατρών

Μόνο στην Κύπρο γίνονται αυτά! Νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ λόγω τσακωμών μεταξύ ιατρών

Δεν λειτούργησε ποτέ η Συμβουλευτική επιτροπή που συστάθηκε για τον περί Θεραπείας Κατηγορούμενων και Καταδικασθέντων χρηστών η ουσιοεξαρτημένων νόμο.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω Συμβουλευτική επιτροπή, συστάθηκε ώστε να εξετάζει αιτήματα χρηστών ναρκωτικών για παραπομπή σε θεραπεία αντί της επιβολής ποινής φυλάκισης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον «Πολίτη», ουδέποτε στα περίπου δύο χρόνια που έχει ψηφιστεί η νομοθεσία συνήλθε η συγκεκριμένη Επιτροπή, επειδή… τσακώνονταν οι ψυχίατροι με τους κλινικούς ψυχολόγους. Συνέπεια αυτού, δεν εξετάστηκε κανένα αίτημα από όσα τυχόν υποβλήθηκαν, ώστε να τεθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Η επιτροπή με βάση τον αρχικό νόμο, έπρεπε να αποτελείται από: έναν εκπρόσωπο του γενικού εισαγγελέα, έναν ψυχίατρο, έναν κλινικό ψυχολόγο με επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της ουσιοεξάρτηση, εκ των οποίων ένας από τους δύο τελευταίους θα έπρεπε να προέρχεται από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Επειδή όμως, μεταξύ των λειτουργών υγείας προέκυπταν προστριβές σε σχέση με το ποιος θα συμμετείχε στις συνεδρίες, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του «Πολίτη», η επιτροπή δεν λειτούργησε ποτέ. Το γεγονός αυτό, ανάγκασε την Επιτροπή Νομικών να ετοιμάσει τη δική της πρόταση για αλλαγή της σύνθεσης της επιτροπής, η οποία ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή 7/10.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE