ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΑΦΟΥ: Από την άκρη αγροτικού δρόμου ξεκίνησε η φωτιά – Δεν αποκλείεται η κακόβουλη ενέργεια

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΑΦΟΥ: Από την άκρη αγροτικού δρόμου ξεκίνησε η φωτιά – Δεν αποκλείεται η κακόβουλη ενέργεια

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε λίγο αργά το απόγευμα της Πέμπτης 27/8 η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν τις 15:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην αγροτική περιοχή μεταξύ Κάθηκα- Γιόλου- Θελέτρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ώρα 13.55 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων στην δύσβατη και απροσπέλαστη περιοχή ¨Σκυφτή και Οξείες¨ μεταξύ των χωριών Κάθηκα – Θελέτρας. Στο σημείο ανταποκρίθηκαν συνολικά 8 οχήματα από τους Αγροτικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάφου και το Πυροσβεστικό Σταθμό Πόλις Χρυσοχούς , 3 πυροσβεστικά οχήματα από Τμήμα Δασών,2 από Ταμείο Θήρας, 2 Βυτιοφόρα και 3 καδενοφόρα οχήματα από την Επαρχιακή Διοίκηση καθώς και 6 συνολικά πτητικά μέσα πυρόσβεσης. Επίσης στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχε η Πολιτική Άμυνα και οι κοινότητες της περιοχής. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.44. Η φωτιά στο «πέρασμά» της κατέκαυσε συνολική έκταση 8 εκταρίων. Στην περιοχή παραμένουν 6 πυροσβεστικά οχήματα για τελικές κατασβέσεις και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας δεν μπορεί να αποκλειστεί καθότι στον χώρο το οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από την άκρη αγροτικού δρόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE