ΥΓΕΙΑ

Νέα θεραπεία κατά της αλλεργίας στο φιστίκι - Πρωτόγνωρα αποτελέσματα λένε οι ειδικοί   

Νέα θεραπεία κατά της αλλεργίας στο φιστίκι - Πρωτόγνωρα αποτελέσματα λένε οι ειδικοί   

Μέχρι και τέσσερα χρόνια μετά τη λήψη της πρώτης θεραπείας από το στόμα για αντιμετώπιση αλλεργιών στο φιστίκι η θεραπεία αυτή φαίνεται να εξακολουθεί να έχει αποτελέσματα, σύμφωνα με νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το ΒΒC Health News στην ιστοσελίδα του μεταδίδει ότι ομάδα παιδιών λάμβανε καθημερινά ένα προβιοτικό με πρωτεϊνη φιστικιού για διάστημα 18 μηνών και όταν υποβλήθηκαν τα παιδιά σε διάφορα τεστ ένα μήνα αργότερα, διαφάνηκε ότι ήταν ανεκτικά στο φιστίκι σε ποσοστό 80% και ένα ποσοστό 70% εξ αυτών δεν θα παρουσιάσουν οποιοδήποτε αλλεργικό σύμπτωμα για διάστημα έως και 4 χρόνια. Οι αλλεργίες σε διάφορα τρόφιμα παρουσιάζουν αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες και η αλλεργία στο φιστίκι μπορεί να αποβεί μοιραία. Η επικεφαλής του Murdoch Children's Research Institute της Μελβούρνης, Καθηγήτρια Μίμι Τανγκ δήλωσε ότι τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην έρευνα έτρωγαν φιστίκια συχνά ενώ κάποια άλλα πιο σπάνια όμως το σημαντικότερο εύρημα είναι ότι μπορούσαν να καταναλώσουν τον ξηρό καρπό ακριβώς όπως και τα άλλα παιδιά που δεν έχουν αλλεργίες και είναι ανεκτικά. Ανέφερε ακόμη ότι είναι η πρώτη φορά που μια θεραπεία για αλλεργίες στο φιστίκια έχει αποτελέσματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την λήψη της. Με βάση νέα ευρήματα, είναι τώρα ασφαλές να καταναλώνονται φιστίκια και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ειδικότερα μετά τους έξι μήνες, αν η εγκυμονούσα και η οικογένειά της δεν έχουν ιστορικό με αλλεργίες ή έκζεμα. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών δεν πρέπει να καταναλώνουν ολόκληρο φιστίκι σε καμία περίπτωση. Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύονται στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet Child & Adolescent Health". Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top