ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καδής: «Η διαφθορά βασική αιτία της ηθικής κρίσης της κοινωνίας»

Καδής: «Η διαφθορά βασική αιτία της ηθικής κρίσης της κοινωνίας»

Είναι κοινή παραδοχή ότι η διαφθορά αποτελεί μια βασική αιτία της ηθικής κρίσης που χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής σε εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά της Διαφθοράς, που διοργάνωσε την Παρασκευή η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Κύπρου».

 «Δυστυχώς, η διαφθορά παρουσιάζεται σε ποικίλες εκφάνσεις της ζωής μας και διαταράσσει πρωτίστως την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους κοινωνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς του κράτους», ανέφερε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι κάθε ενεργός και δημοκρατικός πολίτης, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, φύλου και ηλικίας μπορεί και πρέπει να συμβάλει με τον τρόπο του στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Η ουσιαστική αντιμετώπιση, ωστόσο, του φαινομένου μπορεί να είναι εφικτή εάν επενδύσουμε ως άνθρωποι και ως πολιτεία στον τομέα της Παιδείας, η οποία μέσα από την οργανωμένη εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαπαιδαγώγηση ανθρώπων με ψυχική και πνευματική καλλιέργεια, με ηθική συνείδηση, ανθρώπων με αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια», σημείωσε.

Εξήρε παράλληλα την εθελοντική δράστη της «Διεθνούς Διαφάνειας Κύπρου» που ενισχύει, όπως είπε, σημαντικά μια συντονισμένη προσπάθεια κατά της διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, αναπτύσσει μεταξύ άλλων στενή συνεργασία με διάφορες Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την εμπλοκή τους σε βιωματικές δραστηριότητες γύρω από το θέμα αυτό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν επίσης μαθητές, Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, απ’ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που διακρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στον 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ζωγραφικής και Ποίησης, με θέμα τη Διαφθορά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top