ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο κόλπο με θρίλερ και η Ρόμα, «φωτιά» και κορυφή για Νάπολι, «κηδεία» για Ίντερ

Στο κόλπο με θρίλερ και η Ρόμα, «φωτιά» και κορυφή για Νάπολι, «κηδεία» για Ίντερ

Της βγήκε η ψυχή αλλά χαμογέλασε. Η Ρόμα δεν άφησε την ήττα-σοκ της Ίντερ ανεκμετάλλευτη και χάρη σε τέρμα του Φάτσιο πριν την εκπνοή πήρε τη νίκη 1-0 κόντρα στην Κάλιαρι και πλησίασε στην κορυφή.

Στο… τσακ απέφυγε νέα «στραβή» η Ρόμα. Η Κάλιαρι αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τους τζιαλορόσι που όμως βρήκαν τη λύση στο «Ολίμπικο» χάρη σε τέρμα του Φάτσιο στο φινάλε του ματς 1-0.

Η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο είχε τον έλεγχο σχεδόν σε ολόκληρη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως της έλειψε το γρήγορο γκολ.

Στο 52ο λεπτό ο διαιτητής –σωστά- με τη χρήση βίντεο έδειξε την «άσπρη βούλα» ύστερα από ανατροπή του Τζέκο μετά από κακή έξοδο του Κράνιο, όμως Περότι έκανε τραγική εκτέλεση και ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε.

Τα λεπτά περνούσαν και το άγχος μεγάλωνε για τους Ρωμαίους, που όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Ύστερα από αναστάτωση που προκλήθηκε μετά από στημένη φάση, ο Φάτσιο έσπρωξε την μπάλα με το σώμα του στα δίχτυα και λύτρωσε στις καθυστερήσεις την ομάδα του (90+4’).

Έτσι η Ρόμα εκμεταλλεύτηκε την ήττα σοκ της Ίντερ, την πλησίασε στο -2, ενώ πλέον απέχει 4 βαθμούς από την κορυφή και την πρωτοπόρο Νάπολι.

«Φωτιά» και κορυφή για Νάπολι

Η Νάπολι «ξετύλιξε» το… δώρο της Ίντερ και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Serie A, μετά την εκτός έδρας νίκη με σκορ 3-1 επί της Τορίνο.

«Φωτιά» και κορυφή για Νάπολι

Πριν την αναμέτρηση στο Τορίνο με την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, η Νάπολι ήξερε ότι με νίκη θα επέστρεφε στην κορυφή της βαθμολογίας της Serie A. Είχε… φροντίσει γι’ αυτό η Ίντερ, που γνώρισε ήττα-σοκ στο Μιλάνο από την Ουντινέζε.

Οι «παρτενοπέι» άνοιξαν το… δώρο της αντιπάλου τους και επικρατώντας με σκορ 3-1, ξαναπάτησαν κορυφή.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίωρο, όταν και μπήκαν τα τρία γκολ. Μόλις στο 4’ ο Κουλιμπαλί άνοιξε το σκορ, ενώ στο 25’ ο Ζιελίνσκι έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ιστορικό ήταν το τρίτο γκολ που πέτυχε ο Μάρεκ Χάμσικ. Ο Σλοβάκος μέσος έφτασε τα 115 με τη φανέλα των «παρτενοπέι» και ισοφάρισε στην κορυφή της λίστας τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι «κατέβασαν ταχύτητα», κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μείωσαν στο 63’ με τον Μπελότι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

«Κηδεία» στο Μιλάνο και τέλος στο αήττητο της Ίντερ

Αήττητο ήταν και πάει για την Ίντερ. Η Ουντινέζε έστησε τρελό πάρτι μέσα στο Μιλάνο και υποχρέωσε τους «νερατζούρι» στην πρώτη τους ήττα (1-3) στη φετινή Serie A μετά από 17 αγωνιστικές.

«Κηδεία» στο Μιλάνο και τέλος στο αήττητο της Ίντερ

Πριν την έναρξη της 17ης αγωνιστικής στη Serie A, η Ίντερ είχε να περηφανεύεται για το αήττητο σερί και την πρωτοπορία στην κούρσα του τίτλου.

Πλέον, δεν έχει το πρώτο και είναι πιθανό να χάσει το δεύτερο, εφόσον κερδίσει μια εκ των Νάπολι ή Γιουβέντους. Αν, μάλιστα, κερδίσουν και οι δύο, θα βρεθεί στην τρίτη θέση.

Παρότι έπαιξε σαν «τη γάτα με το ποντίκι» την Ουντινέζε στο Μιλάνο, είχε τον απόλυτο έλεγχο και έχασε σωρεία ευκαιριών, εντούτοις γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα με σκορ 3-1. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο άθλημα…

Οι «φριουλιάνι» άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Λαζάνια (14’), αλλά ένα λεπτό αργότερα, ο Ικάρντι (15’) έφερε το ματς στα ίσια.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 61’ ο Ντε Πολ με εκτέλεση πέναλτι, που υποδείχθηκε με τη βοήθεια του VAR, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, που πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Μπαράκ (77’).

Παρά τις προσπάθειες τους, οι «νερατζούρι» δεν μπόρεσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Ουντινέζε μεγάλη θριαμβεύτρια με σκορ 3-1.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 16/12
Ίντερ-Ουντινέζε 1-3
(15’ Ικάρντι – 14’ Λαζάνια, 61’ πεν. Ντε Πάουλ, 77’ Μπαράκ)

Τορίνο-Νάπολι 1-3
(63’ Μπελότι – 4’ Κουλιμπαλί, 25’ Ζιελίνσκι, 30’ Χάμσικ)

Ρόμα-Κάλιαρι 1-0
(90+4′ Φάτσιο)

Κυριακή, 17/12 (16:00)
Βερόνα-Μίλαν (13:30)
Μπολόνια-Γιουβέντους
Κροτόνε-Κιέβο
Φιορεντίνα-Τζένοα
Σαμπντόρια-Σασουόλο
Μπενεβέντο-Σπαλ (19:00)
Αταλάντα-Λάτσιο (21:45)

Η επόμενη (18η) αγωνιστική

Παρασκευή (22/12)
Κιέβο-Μπολόνια (19:00)
Κάλιαρι-Φιορεντίνα (21:45)

Σάββατο (23/12)
Λάτσιο-Κροτόνε (13:30)
Τζένοα-Μπενεβέντο (16:00)
Νάπολι-Σαμπντόρια (16:00)
Σασουόλο-Ίντερ (16:00)
Σπαλ-Τορίνο (16:00)
Ουντινέζε-Βερόνα (16:00)
Μίλαν-Αταλάντα (19:00)
Γιουβέντους-Ρόμα (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top