ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικολόγοι: «Ο Γενικός Ελεγκτής μας επιβεβαιώνει για την επέμβαση στην παραλία του ξενοδοχείου Άνασσα»

Οικολόγοι: «Ο Γενικός Ελεγκτής μας επιβεβαιώνει για την επέμβαση στην παραλία του ξενοδοχείου Άνασσα»

Ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Κυριακής 17/12 το Γραφείο Τύπου Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σχετικά με τη επέμβαση στην παραλία του ξενοδοχείου Άνασσα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η αναφορά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την περίπτωση των επεμβάσεων στην παραλία του Ασπρόκρεμμου, παρά το ξενοδοχείο Άνασσα, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

 Συγκεκριμένα  τονίζεται πως «η εξωθεσμική διαδικασία που ακολουθήθηκε, με τα έργα να εκ φεύγουν πολύ της ούτως ή άλλως παράτυπης άδειας, στην παραλία ωοτοκίας των χελωνών, δείχνουν πως όχι μόνο υπάρχει ελλιπής έλεγχος των αρμόδιων Τμημάτων, αλλά και πολιτική ανοχή στις παραλήψεις -ή "παραλείψεις"- αυτές.

Όταν ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αναδείξαμε το θέμα, κάποιο έσπευσαν να μιλήσουν για υπερβολές, για περιττές περιβαλλοντικές ευαισθησίες που στερούν εκατομμύρια από τον τόπο. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησέ για fake news. H έκθεση του γενικού ελεγκτή επιβεβαιώνει τους Οικολόγους και εκθέτει την κυβέρνηση.

Εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε πως πρωταρχικός πλούτος του τόπου είναι το περιβάλλον και οι άνθρωποι του και όχι οι πολλαπλών ειδών φιέστες που στρέφονται ενάντια και στους δύο.

Δεν καλλιεργούμε αυταπάτες πως η πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης για το περιβάλλον μπορεί να βελτιωθεί ή να αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι και γι αυτό το λόγο που στηρίζουμε το πολιτικό πρόγραμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου που προωθεί τη δημιουργία Υφυπουργείου Περιβάλλοντος που θα περιλαμβάνει, θα καθοδηγεί και θα ελέγχει το έργο όλων των επιμέρους Τμημάτων της κυβέρνησής».

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top