ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με επίθεση «κανόνια»! Καλπάζει προς τον στόχο του…

Με επίθεση «κανόνια»! Καλπάζει προς τον στόχο του…

Ο Πόλυς Χαραλάμπους ήταν στο Τσίρειο Στάδιο, παρακολούθησε την αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό και γράφει για την μεγάλη νίκη της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή με 5-0, που σημείωσε επί της Λευκωσιάτικης ομάδας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τούμπας

Βλέποντας κανείς τα στατιστικά του Απόλλωνα στα 13 παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα (χρωστάει τρία ματς) πραγματικά τρομάζει. Ο Λεμεσιανός σύλλογος κατάφερε να πανηγυρίσει 9 φορές τη νίκη μέχρι στιγμής (5 εκ των οποίων στις τελευταίες αγωνιστικές), έχοντας συντελεστή τερμάτων 37 γκολ υπέρ και 9 κατά.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή όχι μόνο ότι παραμένει αήττητη και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, αλλά υπάρχουν φορές που μοιάζει να είναι καταιγιστική, σκορπώντας τους αντιπάλους της με τα μεγάλα σκορ που πετυχαίνει, όπως έπραξε και κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού στο ματς με τους «μαυροπράσινους» παρατάχθηκαν με έξι αλλαγές στον αρχικό τους σχηματισμό, με τον Απόλλωνα ουσιαστικά να παίζει με ένα σύστημα 4-2-1-3.

Ο Απόλλωνας μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακός και στα 90α λεπτά του αγώνα, όμως η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν αυτή που έπαιξε σημαντικό ρόλο για να πάρει την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού Λευκωσίας, δίνοντας ουσιαστικά συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Δεν ήταν εντυπωσιακοί αλλά…

Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοση τους στα 90α λεπτά του αγώνα όμως, υπήρχαν στιγμές που σαν και είχαν απέναντι τους μόνο τον 18χρόνο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, τον Στυλιανό Κωνσταντίνου.

Άλλωστε αυτό φάνηκε κι από τα τελικά στατιστικά του παιχνιδιού με τα κοντέρ να σταματούν την κατοχή του Απόλλωνα στο 79% έναντι 21% του Ολυμπιακού Λευκωσίας, δείχνοτνας και την διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Τέσσερα δοκάρια…

Δείγμα της επιθετικής του κλάσης του Απόλλωνα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν ήταν μόνο τα πέντε γκολ που σημείωσαν οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή.

Οι «κυανόλευκοι» εκτός από το γεγονός ότι έστειλαν το τόπι να αναπαυτεί πέντε φορές στα δίχτυα των «μαυροπρασίνων», έστειλαν και τέσσερις φορές στο δοκάρι (δύο με Πίττα, μια με Άλαν και μία με Πέδρο), στοιχείο που φανερώνει την πολύ καλή επιθετική λειτουργία της ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή.

Σημαντική συνεισφορά από Μαρτίνεζ και Παπουλή…

Ο Νίκο Μαρτίνεζ και ο Φώτης Παπουλής βρέθηκαν αμφότεροι στην ενδεκάδα του Απόλλωνα και οι δύο μάλιστα είχαν αρκετά καλή απόδοση. Ο Αργεντινός έδειξε αρκετά ενεργητικός και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα με τις μπαλιές και τις πάσες «φαρμάκι» που έδινε στους συμπαίκτες του.

Απ την άλλη ο Ελλαδίτης επιθετικός στην ώρα που αγωνίστικε (τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή) είχε αρκετή ενέργεια, πέτυχε ένα γκολ και έκανε γενικά ένα πολύ καλό παιχνίδι στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Πολυβόλο Ζελάγια…

Ο Ζελάγια δειλά – δειλά αρχίζει να βρίσκει ρυθμό με την φανέλα του Απόλλωνα. Ο Αργεντινός άσσος της ομάδας της Λεμεσού, πέτυχε άλλα δυο γκολ στο πρωτάθλημα (έφτασε συνολικά στα οκτώ) και είναι ο πρώτος σκόρερ των «κυανολεύκων». Σίγουρα ο Σωφρόνης Αυγουστή περιμένει ανάλογες εμφανίσεις καθώς την καλοκαιρινή περίοδο τον εμπιστεύτηκε και τον ένταξε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του.

Κίτρινη τακτικής!

Ο Άλεφ από την θλάση που υπέστη στο παιχνίδι με την Ομόνοια βρέθηκε τελικά στον πάγκο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος, σε μια φάση διαμαρτυρήθηκε έντονα προς το πρόσωπο του διαιτητή, ο οποίος του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Φυσικά ήταν και ένα παιχνίδι τακτικής για να χάσει το επόμενο ματς της ομάδας του και να βρεθεί ετοιμοπόλεμος στα ντέρμπι του Ιανουαρίου.

Μαζική παρουσία

Σημαντικό ρόλο να φτάσει στην μεγάλη νίκη ο Απόλλωνας έπαιξε και ο κόσμος της Λεμεσιανής ομάδας. Οι «κυανόλευκοι» έδωσαν μαζικά το παρών τους στην Δυτική κερκίδα και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να ενθαρρύνουν με τα συνθήματα και τα τραγούδια τους, τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή, που αυτοί στο τέλος τους χάρισαν μια μεγάλη νίκη με πέντε τέρματα.

Στον Απόλλωνα από τώρα θα σκέφτονται το επόμενο ματς που είναι με τον Ερμή Αραδίππου. Σίγουρα η ομάδα της Λεμεσού θέλει να δώσει συνέχεια στα σερί αποτελέσματα, έτσι ώστε να κλείσει το 2017 με τον καλύτερο τρόπο και να μπει στο 2018 με τη καλύτερη ψυχολογία, πηγαίνοντας στα μεγάλα ντέρμπι «μπαρουτοκαπνισμένη» με στόχο να συνεχίσει την τρελή της πορεία.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top