ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρασε ντόρτια στο κύπελλο η ΑΕΚ κι έφυγε για… διακοπές! (vids)

Κέρασε ντόρτια στο κύπελλο η ΑΕΚ κι έφυγε για… διακοπές! (vids)

Με γκολ των Λάζαρου, Μπακασέτα, Γκάλο και Γιακουμάκη (που… άνοιξε λογαριασμό), η ΑΕΚ πέρασε «αέρα» από το Αγρίνιο (4-0), παίρνοντας ουσιαστικά το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου.

Κάνοντας… χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό της την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας αποχαιρέτησε η ΑΕΚ το 2017.

Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, η Ένωση κατάφερε να πάρει σημαντική εκτός νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό με 4-0 και ουσιαστικά σφράγισε από σήμερα το εισιτήριό της για τη συνέχεια του θεσμού…

Λίγα 24ωρα μετά από το σοκ της γκέλας με τον Απόλλωνα, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ άφησε πίσω της αυτό το επώδυνο αποτέλεσμα και εμφανίστηκε σοβαρή και αποφασισμένη για να κάνει το… χρέος της πριν από την αποχώρηση των Κιτρινόμαυρων για τις διακοπές των γιορτών.

Και το έκανε, με τους Χριστοδουλόπουλο – Κονέ που επέστρεψαν στην ενδεκάδα να είναι σε μεγάλα κέφια, τον Αραούχο να κάνει μια πολύ μεστή εμφάνιση (κι ας μη σκόραρε) και τους Μπακασέτα, Γκάλο και Γιακουμάκη (που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα Κιτρινόμαυρα) να βάζουν τα ονόματά τους δίπλα σε αυτό του Λάζαρου στον πίνακα των σκόρερ.

Πριν την ανάπαυλα… μίλησε ο Λάζαρος

Η πρώτη τελική του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους στο 3′, όταν ο Ρότσα δοκίμασε ένα σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως ήταν εντελώς άστοχο.

Στο 11′ ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε απευθείας ένα μακρινό φάουλ, με τη μπάλα να περνά άουτ. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας έκανε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε. Στο 20′ σημειώθηκε η πρώτη πραγματικά σημαντική ευκαιρία του ματς, με την ΑΕΚ να φεύγει στην αντεπίθεση, τον Αραούχο να ανοίγει στον Χριστοδουλόπουλο, τον Έλληνα άσο να πλασάρει και τον Κυριακίδη να αποκρούει στο τετ α τετ.

Στο 27′ η ΑΕΚ είχε νέο τετ α τετ, πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Αραούχο έκανε εξαιρετική κάθετη, ο Λάζαρος πλάσαρε τον Κυριακίδη, όμως ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού απέκρουσε και πάλι.

Στο 34′ ο Γκάλο έκανε μια σέντρα, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε όπως θα ήθελε. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους σημαντική στιγμή, όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ντίας και ανεπιτυχή κεφαλιά του Μοράρ, ο Κλέσιο έκανε από καλή θέση ένα πλασέ, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα επέστρεφαν στα αποδυτήρια με το 0-0, στο τελευταίο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε το γκολ από την άσπρη βούλα.

Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, ο Πάουλο ανέτρεψε τον Κονέ λίγο πριν πάρει την κεφαλιά και ο Ζαχαριάδης έδωσε το πέναλτι. Ο Λάζαρος ανέλαβε την εκτέλεση και με το δέκατο γκολ του στη σεζόν έκανε το 1-0.

 

Το τελείωσε με άλλα τρία…

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, για την ακρίβεια στα 45 δευτερόλεπτα, η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ: ο Αραούχο έκανε ωραία κάθετη στον Λόπες, αυτός έκανε το γύρισμα και από την καρδιά της περιοχής με προβολή ο Μπακασέτας έκανε το 2-0.

Στο 49′ οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν ξανά με ένα σουτ του Γαλανόπουλου, που πέρασε λίγο άουτ.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει στο 57′ με ένα στημένο, όμως ο Μοράλ, που έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, τη γύρισε πάνω από το τέρμα του Μπάρκα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λάζαρος εκτέλεσε ένα φάουλ, όμως ο Κυριακίδης μπλόκαρε στη γωνία του.

Στο 65′ ήρθε και ο Γκάλο για να βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι. Ο Πορτογάλος άσος εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο ένα φάουλ από καλή θέση και αφήνοντας άγαλμα τον Κυριακίδη έκανε το 3-0.

 

Στο 77′ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ με μια ωραία φάση που κατέληξε σε ένα σουτ του Πάουλο, όμως ο Μπάρκας μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γιακουμάκης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ.

Στο 82′ ο Παναιτωλικός είχε νέα ευκαιρία με σουτ του Μάζουρεκ μέσα από την περιοχή, όμως ο Μπάρκας είπε πάλι «όχι».

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Αγρινίου είχε πραγματικά τεράστια ευκαιρία όταν ο Ντίας βρήκε μόνο του τον Μοράν στο πίσω δοκάρι, όμως αρχικά ο Μπακάκης απέκρουσε το πλασέ του και σε δεύτερο χρόνο έβαλε την κόντρα ο Κονέ!

Ωστόσο, το γκολ ήρθε τελικά για την ΑΕΚ, στο 87′: ο Αϊντάρεβιτς έκανε καταπληκτική μεγάλη μπαλιά για τον Κλωναρίδη, αυτός γύρισε πολύ ωραία στο δεύτερο δοκάρι και ο Γιακουμάκης με κοντινό πλασέ έκανε το 4-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας (62′ Ρόσα), Χαντάκιας (52΄ Ροντρίγκες), Ρότσα, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Τσοκάνης, Ντίας, Κλέσιο (74′ Μαρινάκης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Λόπες (81′ Κλωναρίδης), Κονέ, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (70′ Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Αραούχο (85′ Αϊντάρεβιτς).

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό με 3-4-1-2. Στο τέρμα ήταν ο Κυριακίδης, στην άμυνα οι Μιχάι, Μόρας, Χαντάκιας, στα αμυντικά χαφ οι Πάουλο, Τσοκάνης, στα άκρα οι Κλέσιο, Ρότσα, ως επιτελικός έπαιξε ο Μάζουρεκ και στην επίθεση οι Ντίας, Μοράρ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, από την πλευρά του, παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 3-5-2. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στα μετόπισθεν οι Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, στα άκρα οι Γκάλο, Λόπες, στα αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Κονέ, μπροστά τους ο Μπακασέτας και στην επίθεση οι Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος.

Αυτοί έκριναν το ματς

Η ΑΕΚ είχε μεγάλα κέφια τους Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο στο πρώτο ημίχρονο. Ο πρώτος συμμετείχε στη φάση από την οποία προέκυψε το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για να ανοίξει το σκορ, κάνοντας τα πράγματα απλά. Από κοντά σε απόδοση και οι Κονέ, Γκάλο, Μπακασέτας, βοήθησαν οι αλλαγές (Αϊντάρεβιτς, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης), που συμμετείχαν στο τέταρτο γκολ.

Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε το παιχνίδι με μεγάλη σοβαρότητα, ήταν σημαντικό γι’ αυτήν ότι οι Κονέ, Γαλανόπουλος «έκρυψαν» την απουσία του Σιμόες, ήλεγξε το παιχνίδι και παίρνοντας σχεδόν το μέγιστο από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, έφτασε σε μια επιβλητική νίκη που της έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Χωρίς κάποιο πρόβλημα η διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη. Η κρισιμότερη απόφασή του, το πέναλτι, ήταν σωστή σε μια ξεκάθαρη φάση, ενώ από εκεί και πέρα είχε καλές τοποθετήσεις και σφυρίγματα. Το ίδιο καλή ήταν η βραδιά και για τους βοηθούς, με εξαίρεση μια φάση σε οφσάιντ του Λόπες, στην οποία η μπάλα πήγε από αντίπαλο, όμως δεν ήταν δυνατό να το δει ο Νικολαϊδης, καθώς Πάουλο και Χριστοδουλόπουλος προσπάθησαν μαζί να βρουν τη μπάλα.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top