ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: «Νιώθουμε πρόσφυγες δεύτερης κατηγορίας» – «Θέλουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο άμεσα»

ΚΥΠΡΟΣ: «Νιώθουμε πρόσφυγες δεύτερης κατηγορίας» – «Θέλουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο άμεσα»

Εκτοπισθέντες δεύτερης κατηγορίας, νοιώθει ομάδα πολιτών, οι οποίοι αφού δέχθηκαν παγιοποίηση της οικονομικής βοήθειας που δικαιούνταν, με αφορμή την οικονομική κρίση του 2013, τώρα κινδυνεύουν να χάσουν την χάσουν.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Μιλώντας στο ThemaOnline, o κ. Γιάννης Μπέρος, εκπρόσωπος της Επιτροπής Δικαιούχων Οικοπέδων Αυτοστέγασης Επαρχίας Λεμεσού, ανέφερε ότι περίπου 350 δικαιούχοι στη Λεμεσό, αρκετοί από τους οποίους εγκρίθηκαν για οικονομική βοήθεια για ανέγερση οικίας, σε οικόπεδα που θα τους παραχωρηθούν από το κράτος, παραμένουν επί ξύλου κρεμάμενοι, από το 2013.

«Κάναμε υπομονή τόσα χρόνια, κατανοούσαμε ότι η κατάσταση ήταν δύσκολη και δεν ενοχλήσαμε κανένα», μας ανέφερε ο κ. Μπέρος και εξήγησε ότι τώρα που τα οικονομικά του κράτους έχουν βελτιωθεί, έφτασε ο καιρός η πολιτεία να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της, απέναντι στους εκτοπισθέντες.

Υπάρχουν δικαιούχοι που έχουν εγκριθεί για παροχή οικονομικής βοήθειας και οικοπέδου πριν χρόνια, ενώ αρχές του 2017 έλαβαν επιστολή από τους αρμοδίους, που στην ουσία αναφέρει ότι λόγω αλλαγής στην πολιτική της στήριξης των προσφύγων, η οικονομική βοήθεια θα σταματήσει να παρέχεται.

«Άνθρωποι που εγκρίθηκαν εδώ και χρόνια, εξακολουθούν να μένουν στο ενοίκιο», είπε ο κ. Μπέρος για να εξηγήσει ότι ο χρόνος που περνά είναι πολύτιμος, αφού πολλά χρήματα πάνε στα ενοίκια, ενώ οι ίδιοι μεγαλώνουν ηλικιακά κάτι που θα έχει επιπτώσεις τόσο στην οικονομική τους κατάσταση όσο και όταν ζητήσουν δάνειο από τις τράπεζες.

Ο κ. Μπέρος ανάφερε ότι ζητούν την οικονομική βοήθεια που δικαιούνταν μέχρι πριν την οικονομική κρίση οι εκτοπισθέντες και ταυτόχρονα να τους δοθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν οικοδομικές εργασίες, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαχωρισμού των, περίπου 100, οικοπέδων στην Επισκοπή Λεμεσού.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Δικαιούχων, δήλωσε ότι ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν τους ζητηθεί να υπογράψουν νέα συμβόλαια, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Μπέρο αντιστοιχεί σε αποποίηση των δικαιωμάτων τους για οικονική βοήθεια.

Τέλος, σε συνεδρία της Επιτροπής το Σάββατο 23/12, αποφασίστηκε ως μέτρο αντίδρασης όπως τα μέλη τους παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια.

*Φωτογραφία από τη συνεδρία της της Επιτροπής Δικαιούχων Οικοπέδων Αυτοστέγασης Επαρχίας Λεμεσού (23/12)/Facebook

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top