ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες-κοινοτικούς συμβούλους

Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες-κοινοτικούς συμβούλους

Υποβάλλονται αύριο, Δευτέρα στους κατά τόπου Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι.

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στους Εφόρους Εκλογής Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λάρνακας, Λεμεσού, Λευκωσίας και Πάφου σε διάφορα σημεία υποβολής των υποψηφιοτήτων, όπως έχουν καθοριστεί για κάθε κοινότητα.

Κάθε έγγραφο υποβολής υποψηφιότητας πρέπει να υπογράφεται από δύο εκλογείς, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο της οικείας Κοινότητας, όπου αναφέρεται η κάθε υποψηφιότητα, και οι οποίοι υπογράφουν την αίτηση, ο ένας ως προτείνων και ο άλλος ως υποστηρίζων.

Κανένα έγγραφο υποβολής υποψηφιότητας δεν θα είναι έγκυρο και καμιά ενέργεια δεν θα λαμβάνεται πάνω σ' αυτό από τον Έφορο Εκλογής, εκτός αν αυτό συνοδεύεται από τη δήλωση αποδοχής της υποψηφιότητας του προτεινόμενου υποψηφίου, από την κατάθεση ποσού €200, για κάθε υποψηφιότητα Κοινοτάρχη και ποσού €100, για κάθε υποψηφιότητα Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, είτε στο Γενικό Λογιστή είτε στον ίδιο τον Έφορο Εκλογής, σε μετρητά ως παράβολο, τη δήλωση που προβλέπεται από το νόμο, με βάση την οποία δηλούνται τα προσόντα εκλογιμότητας του υποψηφίου για εκλογή στο αξίωμα του Κοινοτάρχη ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, ανάλογα με την περίπτωση.

Υπήκοος άλλου κράτους μέλους, κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, πρέπει να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα προσδιορίζεται η ιθαγένειά του, η διεύθυνση της συνήθους διαμονής του στη Δημοκρατία, η τελευταία διεύθυνσή του στο κράτος μέλος καταγωγής, όπου εφαρμόζεται, ο τελευταίος εκλογικός κατάλογος στον οποίο είχε εγγραφεί στο κράτος μέλος καταγωγής, ότι δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτος του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στο κράτος μέλος καταγωγής, ότι δεν έχει ιδιότητα που εμπίπτει στα ασυμβίβαστα του Νόμου, η ημερομηνία από την οποία είναι υπήκοος ενός κράτους μέλους καθώς και ισχύον διαβατήριο ή ισχύον δελτίο ταυτότητας, εκδιδόμενο από το κράτος μέλος ιθαγένειας του εκλόγιμου, ή και βεβαίωση εγγραφής πολίτη της Ένωσης η οποία τον αφορά ή/και δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης τουΔημοσκόπηση Alpha: «Μάχη» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, έκπληξη ο Φειδίας, καταρρέει το ΔΗΚΟ

Δημοσκόπηση Alpha: «Μάχη» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, έκπληξη ο Φειδίας, καταρρέει το ΔΗΚΟ

Μεγάλη δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία RAI για λογαριασμό του Alpha ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top