ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διπλό και… ανάσα για την Μπαρτσελόνα!

Διπλό και… ανάσα για την Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετική στη Μόσχα, κυριάρχησε απόλυτα στη τέταρτη περίοδο και επικράτησε της Χίμκι με 79-65, σε ένα παιχνίδι όπου ξεχώρισαν οι Βίκτορ Κλαβέρ, Άντε Τόμιτς και Σάσα Βεζένκοφ!

Mε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό και μεγάλο πάθος, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φτάσει σε μία πολύ σημαντική νίκη (79-65), που την ανέβασε στο 5-10 στο τέλος του πρώτου γύρου της Regular Season της Euroleague. Αντίθετα, η Χίμκι που έπαθε μπλακ-άουτ στην τέταρτη περίοδο (επιμέρους σκορ 22-8 για την Μπάρτσα), «έπεσε» στο 8-7, δείχνοντας αρκετά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Στα αξιοσημείωτα, η εξαιρετική εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ (8 πόντοι με 1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ σε 17:10″ συμμετοχής), καθώς και οι 32 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο, σε μία επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία των Καταλανών.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε στους ρυθμούς της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο ήταν… αγριεμένη από την αρχή και μετά το 8-5 της Χίμκι στο 3ο λεπτό επέβαλλε το δικό της τέμπο. Με πολυφωνία στην επίθεση και 10/18 σουτ, οι Καταλανοί προηγήθηκαν με δέκα πόντους (25-15) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η διψήφια διαφορά παρέμεινε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (27-17, 12′), με την Μπαρτσελόνα να κρατά ένα σταθερό προβάδισμα μέχρι και το 15′, σε ένα χρονικό σημείο που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 7 πόντους (32-25). Στη συνέχεια, η Χίμκι έτρεξε ένα μικρό σερί 7-1 και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (33-32), όμως ένα τρίποντο του Χάνγκα έφερε την Μπαρτσελόνα στο +4 (36-32) στη λήξη του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απέκτησαν προβάδισμα 7 πόντων στο 24ο λεπτό (43-36). Όμως, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στη συνέχεια, με τον Αλεξέι Σβεντ να… βρίσκει επαφή με το καλάθι και να οδηγεί την Χίμκι σε ένα επιμέρους 10-1, που την έφερε μπροστά στο σκορ (46-45, 26′). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με την Μπαρτσελόνα να έχει τις απαντήσεις και να ισοφαρίζει σε 57-57 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Όλα έδειχναν ντέρμπι στη τέταρτη περίοδο, όμως οι Καταλανοί είχαν αντίθετη άποψη. Με εξαιρετική άμυνα και πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε απόλυτα στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περίοδου και με ένα επιμέρους 17-2 (!) έφτασε στο +15 (74-59, 37′), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Η Χίμκι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το μπλακ-άουτ και δεν γύρισε ποτέ στην αναμέτρηση, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει τελικά σε μία εύκολη νίκη (79-65) που της δίνει μεγάλη ανάσα για την συνέχεια της Regular Season της Euroleague.

Δεκάλεπτα: 15-25, 32-36, 57-57, 65-79

sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top