ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διπλό και… ανάσα για την Μπαρτσελόνα!

Διπλό και… ανάσα για την Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετική στη Μόσχα, κυριάρχησε απόλυτα στη τέταρτη περίοδο και επικράτησε της Χίμκι με 79-65, σε ένα παιχνίδι όπου ξεχώρισαν οι Βίκτορ Κλαβέρ, Άντε Τόμιτς και Σάσα Βεζένκοφ!

Mε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό και μεγάλο πάθος, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φτάσει σε μία πολύ σημαντική νίκη (79-65), που την ανέβασε στο 5-10 στο τέλος του πρώτου γύρου της Regular Season της Euroleague. Αντίθετα, η Χίμκι που έπαθε μπλακ-άουτ στην τέταρτη περίοδο (επιμέρους σκορ 22-8 για την Μπάρτσα), «έπεσε» στο 8-7, δείχνοντας αρκετά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Στα αξιοσημείωτα, η εξαιρετική εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ (8 πόντοι με 1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ σε 17:10″ συμμετοχής), καθώς και οι 32 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο, σε μία επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία των Καταλανών.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε στους ρυθμούς της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο ήταν… αγριεμένη από την αρχή και μετά το 8-5 της Χίμκι στο 3ο λεπτό επέβαλλε το δικό της τέμπο. Με πολυφωνία στην επίθεση και 10/18 σουτ, οι Καταλανοί προηγήθηκαν με δέκα πόντους (25-15) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η διψήφια διαφορά παρέμεινε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (27-17, 12′), με την Μπαρτσελόνα να κρατά ένα σταθερό προβάδισμα μέχρι και το 15′, σε ένα χρονικό σημείο που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 7 πόντους (32-25). Στη συνέχεια, η Χίμκι έτρεξε ένα μικρό σερί 7-1 και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (33-32), όμως ένα τρίποντο του Χάνγκα έφερε την Μπαρτσελόνα στο +4 (36-32) στη λήξη του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απέκτησαν προβάδισμα 7 πόντων στο 24ο λεπτό (43-36). Όμως, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στη συνέχεια, με τον Αλεξέι Σβεντ να… βρίσκει επαφή με το καλάθι και να οδηγεί την Χίμκι σε ένα επιμέρους 10-1, που την έφερε μπροστά στο σκορ (46-45, 26′). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με την Μπαρτσελόνα να έχει τις απαντήσεις και να ισοφαρίζει σε 57-57 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Όλα έδειχναν ντέρμπι στη τέταρτη περίοδο, όμως οι Καταλανοί είχαν αντίθετη άποψη. Με εξαιρετική άμυνα και πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε απόλυτα στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περίοδου και με ένα επιμέρους 17-2 (!) έφτασε στο +15 (74-59, 37′), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Η Χίμκι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το μπλακ-άουτ και δεν γύρισε ποτέ στην αναμέτρηση, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει τελικά σε μία εύκολη νίκη (79-65) που της δίνει μεγάλη ανάσα για την συνέχεια της Regular Season της Euroleague.

Δεκάλεπτα: 15-25, 32-36, 57-57, 65-79

sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - Φωτογραφίες



«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top