ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο ‘ολκής’ – εκατομμυρίων «ψήνεται» από το Γ. Λογιστήριο του κράτους

Σκάνδαλο ‘ολκής’ – εκατομμυρίων «ψήνεται» από το Γ. Λογιστήριο του κράτους

Οσμή διαπλοκής και διαφθοράς στο γενικό λογιστήριο του Κράτους.

Αυτό, προκύπτει από τα ακόλουθα γεγονότα:

Τον Απρίλιο του 2018 λήγουν οι συμβάσεις του Δημοσίου για τα Ιατρικά Απόβλητα.

Προκηρύχτηκαν Προσφορές τον Σεπτέμβριο του 2017, οι οποίες προσέλκυσαν και ανταγωνισμό, καθότι αδειοδοτήθηκαν αρκετές μονάδες ανακύκλωσης ιατρικών αποβλήτων, μεταξύ των οποίων και από επενδύσεις εκατομμυρίων από το εξωτερικό.

Οι προσφορές όμως, κατά παράξενο τρόπο, περιείχαν όρο ότι ακόμα και μη αδειούχα πρόσωπα, θα μπορούσαν να κερδίσουν την προσφορά.

Δηλαδή το Κράτος θα υπογράψει συμβόλαιο τον Απρίλιο για 10 χρόνια για τα ιατρικά απόβλητα των Νοσοκομείων, για 16 εκατομμύρια ευρώ, με κάποιον παράνομο.

Το θέμα κατέληξε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

Η Νομική Υπηρεσία, με ξεκάθαρη γραπτή γνωμάτευσή της, δίνει σαφείς οδηγίες ότι ο συγκεκριμένος όρος πρέπει να αφαιρεθεί.

Προσκρούει όμως στην εμμονή του Γενικού Λογιστηρίου και γραπτώς ενημερώνει ότι θα αποσυρθεί από δικηγόρος του Κράτους αν η συγκεκριμένη εμμονή σε παρανομία, συνεχίσει να υφίσταται. Κάτι τέτοιο, από το 1960 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Το Γενικό Λογιστήριο να σημειωθεί, είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για τις προσφορές του Κράτους.

Ο κίνδυνος ορατός. Οι συμβάσεις ανακύκλωσης με το Κράτος – Νοσοκομεία, λήγουν τον Απρίλιο του 2018.

Δεν νοιάζει όμως το Γενικό Λογιστήριο. Γράφει επιστολή που λέει να τα εξάγουμε. Το κόστος τριπλάσιο. Δηλαδή τα 16 εκατομμύρια θα γίνουν 48 εκατομμύρια! Ο Γενικός Εισαγγελέας γραπτώς τους λέει ότι αυτό απαγορεύεται.

Το ThemaOnline έχει στην κατοχή του και ένα ύποπτο e-mail πέντε γραμμών που λέει ότι κάποιος ενδιαφέρεται για τις προσφορές αλλά επιμένει να του δοθούν 18 μήνες για να εξασφαλίσει άδεια – αν εξασφαλίσει!
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ξανά γραπτώς, βρίσκει τη λύση. Να ακυρωθούν οι προσφορές!

Με λίγα λόγια, τον Απρίλιο του 2018, σε 3 μήνες δηλαδή, οι χιλιάδες τόνοι ιατρικών αποβλήτων, Τοξικοί και Μολυσματικοί, θα στοιβάζονται στις οροφές των Νοσοκομείων ως ότου ο ευνοούμενος του Γενικού Λογιστηρίου αποκτήσει, σε περίπου 2 χρόνια, άδεια. Αν αποκτήσει!

Ο Γενικός Εισαγγελέας τους υποδεικνύει γραπτώς ότι και ακύρωση των Προσφορών απαγορεύεται. Το Γενικό Λογιστήριο το βιολί του!

Προκύπτουν τα ακόλουθα σοβαρά ερωτήματα:

(α) Ποιοι στο Γενικό Λογιστήριο έχουν συμφέροντα με εταιρείες ανακύκλωσης; Είτε ιατρικών αποβλήτων, είτε άλλων συναφών υπηρεσιών.

(β) Ποιοι έχουν συζύγους ή συγγενείς, οι οποίοι σχετίζονται με διαχείριση αποβλήτων οποιασδήποτε μορφής;

(γ) Το ύποπτο email, τι ρόλο έπαιξε σε όλα τα πιο πάνω;

Είναι πολλά τα λεφτά φαίνεται, κύριοι και κυρίες του Γενικού Λογιστηρίου. Αλλά κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου και των συμφερόντων των συμπολιτών μας. Ο Γενικός Εισαγγελέας να δώσει οδηγίες για ποινική διερεύνηση του θέματος και να μην ανεχτεί τα τερτίπια του Γενικού Λογιστηρίου. Το Υπουργικό Συμβούλιο να εξετάσει άμεσα το ρόλο του Γενικού Λογιστηρίου στην όλη διαδικασία προσφορών.

Tothemaonline έχει στην κατοχή του στοιχεία και θα δώσει συνέχεια στο θέμα. Αναμένουμε.

Εκ της εκδόσεως

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top