ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Ο ρόλος των γυναικών στις προεκλογικές συγκεντρώσεις

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Ο ρόλος των γυναικών στις προεκλογικές συγκεντρώσεις

Γίνεται ντόρος σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για τις γυναίκες, το ποσοστό συμμετοχής τους στην πολιτική ζωή, τις βουλευτίνες, τις υπουργούς και τη γενικότερη αντιμετώπιση του γυναικείου φύλου από τους κρατούντες άνδρες.

Την Κυριακή (22/1) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος για επανεκλογή μίλησε στην Παγκύπρια Συγκέντρωση Γυναικών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του και κατέθεσε τις δράσεις που έκανε ή προτίθεται να κάνει για την Ισότητα και την προστασία τους.

Συγκεκριμένα, μίλησε για το «Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα μεταξύ Ανδρών και Γυναικών 2014-2017» και για νέο Σχέδιο για την περίοδο 2018-2021. Αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση της 24ωρης λειτουργίας τηλεφωνικής γραμμής για στήριξη θυμάτων βίας και στην προώθηση της δημιουργίας του «Σπιτιού της Γυναίκας».

Συχνά, βέβαια, οι υποψήφιοι «χρησιμοποιούν» τις γυναίκες για να παρουσιάσουν το ευρωπαϊκό και εναλλακτικό τους πρόσωπο. Όχι μόνο ο Αναστασιάδης –έκανε παρόμοια εκδήλωση και το 2013– αλλά οι πλείστοι των πολιτικών προβάλλουν τις γυναίκες ως μια φαντασιακή ομάδα της κοινωνίας και δεσμεύονται για την προστασία τους.

Η ουσία όμως, ακόμα κι αν υπόσχονται 50% γυναικεία συμμετοχή στα υπουργικά συμβούλια λες και είναι κατόρθωμα όπως ο Σταύρος Μαλάς, είναι ότι η γυναίκα προσβάλλεται ποικιλοτρόπως από την εκμετάλλευση της διαφορετικότητάς της.

Και χρειάζεται μεγάλη προσοχή ο χειρισμός. Δηλαδή, τα «συγγνώμη», οι «υποσχέσεις», οι «δεσμεύσεις», οι «εκδηλώσεις» και τα τσάγια κυριών, οι πόζες, οι φανφάρες και οι «σέλφι» δεν βοηθούν στην Ισότητα. Αντιθέτως, μεταβάλλουν τη γυναίκα σε προϊόν που «ανασύρεται» πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Τουλάχιστον οι γυναίκες ας μην περιπλέκονται στις προεκλογικές των υποψηφίων ωσάν να κατεβαίνουν από το ράφι για να βοηθήσουν σε εκλογή ή επανεκλογή. Άλλωστε, οι γυναίκες κράτησαν όρθιο αυτό τον τόπο και δεν έχουν ανάγκη τις κατόπιν εορτής συγγνώμες των αντρών. Πιο απλά, αν οι καθημερινές γυναίκες της Κύπρου είχαν τα ηνία αυτού του τόπου, τα πράγματα θα ήταν κάπως καλύτερα.

ΑΛ.ΜΙΧ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top