ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρυθμιστής ο Ντεκτάς στην 'πολιτική εξουσία' στα κατεχόμενα

Ρυθμιστής ο Ντεκτάς στην 'πολιτική εξουσία' στα κατεχόμενα

«Μπροστά μας έχουμε δύο επιλογές», δήλωσε μετά την συνάντηση με το ΚΕΕ ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς λίγο πριν προσέλθει στην έβδομη συνάντηση των αρχηγών των 4 κομμάτων που συζητούν τον σχηματισμό τετρακομματικής «κυβέρνησης»

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς μετά την συνάντηση ανέφερε ότι είχαν πρόταση από το ΚΕΕ και την τελική απόφαση θα πάρει η κομματική βουλή, το ανώτατο συλλογικό όργανο του ΔΚ την ερχόμενη Δευτέρα. Αύριο, συμπλήρωσε, μάλλον θα έχουν ακόμη μία συνάντηση με το ΚΕΕ. «Υπάρχει μια πρόταση του ΚΕΕ. Σίγουρα επιβάλλεται να την αξιολογήσουμε. Για να σχηματίσουμε κυβέρνηση έχουμε δύο επιλογές μπροστά μας. Εγώ πρέπει να τις μεταφέρω στην κομματική βουλή και να τις συζητήσουμε».

Υπάρχει φως, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν λέγοντας ότι θεωρεί πως μέχρι την απόφαση των συλλογικών οργάνωση του ΔΚ μπορεί να συνεχίσει τις προσπάθειες σχηματισμού «κυβέρνησης». «Αυτό το φως υπάρχει. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε λίγες μέρες ακόμα». Εντός της ημέρας, πρόσθεσε, επρόκειτο να επισκεφθεί και το κόμμα Αναγέννησης για να συζητήσει μαζί τους και θα είναι η τελευταία συνάντηση.

Σε ερώτηση προς τον Σερντάρ Ντενκτάς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι «βουλευτές» του μπορεί να παραιτηθούν και να δηλώσουν στήριξη στο ΚΕΕ και εάν γι’ αυτό δήλωσε χθες ότι δέχεται πιέσεις για μια «συγκυβέρνηση» με το ΚΕΕ, ο πρόεδρος του ΔΚ ανέφερε ότι υπάρχουν πιέσεις είτε από μέλη του κόμματος είτε από τη βάση. «Δεν το αρνιέμαι αυτό».

Βλέπετε μια «συγκυβέρνηση» ρωτήθηκε ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν απαντώντας ότι εάν δεν έβλεπε ένα τέτοιο φως θα είχε παραδώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Τ/κ ηγέτη.

Το πρωί η αντιπροσωπεία του ΚΕΕ συναντήθηκε με το ΚΚΔ υπό τον Τζεμάλ Οζγιγίτ για 50 περίπου λεπτά. Οι δύο αντιπροσωπείες δεν συζήτησαν θέμα σχηματισμού «κυβέρνησης» αφού υπάρχει απόφαση των συλλογικών οργάνων του ΚΚΔ να μην συνεργαστεί με το ΚΕΕ αλλά τα τελευταία επεισόδια και την ένταση της εβδομάδας.

Ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ είπε ότι ο «αστυνομικός διευθυντής» πρέπει να κάνει μια δήλωση στο κοινό για τα επεισόδια της Δευτέρας και να κάνει τη δουλειά του ή να παραιτηθεί.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top