ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τρύπωσε» στην τετράδα η Ανόρθωση, άφησε εκτός τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια! (όλη η δράση)

«Τρύπωσε» στην τετράδα η Ανόρθωση, άφησε εκτός τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια! (όλη η δράση)

Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο φινάλε της ρέγκιουλαρ-σίζον του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας.

Η «Μεγάλη Κυρία» κέρδισε τον Green Αir Παφιακό με 3-2 πήρε το «χρυσό» δίποντο και σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Ομόνοια με 3-1 σετ μπήκε στην τετράδα αφήνοντας στην πέμπτη θέση και τα πλέι-άουτς τους «γαλαζοκίτρινους».

Στους άλλους αγώνες η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε την Ολυμπιάς Φρενάρους με 3-0 και τερμάτισε τρίτη , ενώ η Αναγέννηση νίκησε την Pokka ΑΕ Καραβά με 3-1 σετ.

Το άφησε εκτός τετράδας

«ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ 3-1(26-24, 24-22,26-28, 25-16)

Σε ένα γεμάτο ντέρμπι που τα είχε όλα η Ομόνοια κέρδισε το ΑΠΟΕΛ με 3-1 σετ στην 14η και τελευταία αγωνιστική της ρέγκιουλαρ – σίζον του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας και τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στα πλέϊ – οφς με πλεονέκτημα έδρας την Νέα Σαλαμίνα (σ.σ. προηγούνται με 2-0 νίκες).

Το ΑΠΟΕΛ έμεινε την τελευταία αγωνιστική εκτός τετράδας και θα αγωνιστεί στα πλέϊ[ άουτς με την Ολυμπιάς Φρ. (2-0 νίκες).

H Oμόνοια άρχισε καλύτερα στο πρώτο σετ και προηγήθηκε 13-09, αλλά το ΑΠΟΕΛ και με σερί 02-05 μείωσε σε 15-14.

Ο αγώνας πρόσφερε συγκινήσεις με τους «πράσινους» να προηγούνται 18-16 και στη συνέχεια αύξησε σε 20-17.

Το ΑΠΟΕΛ όμως δεν τα παράτησε και έφερε το παιχνίδι στους έξτρα πόντους με τους «πράσινους» όμως που είχαν σε καλή βραδιά τον Σιντιμπέ να κερδίζουν 26-24 και το πρώτο σετ.

Οι «πράσινοι» μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο σετ και διατηρούσαν διαφορά τεσσάρων πόντων 08-04 και 12-8. Η ομάδα του Καλματζίδη δατηρούσε σταθερά το προβάδισμα άνκαι το ΑΠΟΕΛ πίεζε 15-12.

Στο σημείο αυτό η Ομόνοια βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο με συνέπεια να προηγηθεί 20-13. Ένα γρήγορο 00-03 από το ΑΠΟΕΛ έφερε το σκορ στο 20-16 αναγκάζοντας τον κόουτς Καλματζίδη να πάρει τάιμ – άουτ.

Οι «πράσινοι» επανήλθαν στο παρκέ καλύτεροι και πήραν «αέρα» πέντε πόντων 23-18. Οι «γαλαζοκίτρινοι» όμως αντέδρασαν μείωσαν 24-22 με τους «πράσινους» να κερδίζουν 25-22 και να προηγούνται 2-0 σετ.

Η Ομόνοια άρχισε καλύτερα στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 03-01 με το ΑΠΟΕΛ όμως να μειώνει με γρήγορο σερί σε 05-04 για να προηγηθεί λίγο αργότερα με 05-07.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερο στο σημείο αυτό και προηγήθηκε 07-12. Η ομάδα του Μέλκα διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα και έστειλε τον αγώνα στο τεχνικό τάιμ – άουτ με το υπέρ του 10-16.

Μετά το τάϊμ – άουτ οι δυο ομάδες επανήλθαν με την ομάδα του Μέλκα να ελέγχει 14-18 σε ένα καθοριστικό σημείο του σετ. Κάπου εκεί ο αγώνας «άναψε» αφού η Ομόνοια ανέβηκε και με πόντο του Αδάμου μείωσε 21-22.

Ο αγώνας παιζόταν στον πόντο με την Ομόνοια να ισοφαρίζει 24-24. Με πόντο του Σιντιμπέ οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 25-24.

Το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε και αφού πήρε τον κρίσιμο πόντο έκανε το 25-25 κέρδισε 26-28 και μείωσε το ντέρμπι σε 1-2 σετ.

Στο τέταρτο σετ οι «γαλαζοκίτρινοι» ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν 04-08 με τους «πράσινους» να κάνουν δικό τους σερί 04-00 και να ισοφαρίζουν 08-08.

Η Ομόνοια παίρνει τα πάνω της και καταφέρνει να ξεφύγει 12-09 ανακτώντας ψυχολογία. Η Ομόνοια με τον Σιντιμπέ στο σέρβις πήρε εύκολους πόντους και «καθάρισε» το σετ 25-16 κερδίζοντας με 3-1 σετ.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Γ.ΚΑΛΜΑΤΖΙΔΗΣ): Αχ. Πετρακκίδης, Αλεξίου, Σιντιμπέ, Αδάμου, Προδρόμου, Μπάγκρεϊ, -Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Αυγ. Σαββίδης, Σ. Πετρακκίδης.

ΑΠΟΕΛ (Γ. ΜΕΛΚΑ): Μίτιτς, Βερίσιμο, Γ. Χρυσοστόμου, Λούνα, Χαμαγιούν, Κυπριανού – Λίμπερο: Π. Χρυσοστόμου. – Αλλαγές: Φαρχάν, Λαγού.

«Τρύπωσε» στην τετράδα

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ 3-2 (20-25, 25-18, 20-25, 25-13, 15-09)

Με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στο Β Γύρο (σ.σ. έχασε μόνο από Ομόνοια) η Ανόρθωση τερμάτισε στην τετράδα με 24 βαθμούς.

Οι Βαρωσιώτες κέρδισαν τον Green Air Παφιακό στην 14η και τελευταία αγωνιστική με 3-2 σετ και πήραν το ζητούμενο.

Ο Green Air Παφιακός τερμάτισε πρώτος και οι δυο ομάδες θα τα πουν στα πλέι-οφς με τους Παφίτες να έχουν μόνο το πλεονέκτημα έδρας (σ.σ.1-1 οι νίκες).

Πολύ καλό το ντέρμπι στο πρώτο σετ με τις δυο ομάδες να παλεύουν για το προβάδισμα με τον Green Αir Παφιακό να κερδίζει με 20-25 και να προηγείται με 0-1 σετ.

Η Ανόρθωση ήταν μεταμορφωμένη στο δεύτερο σετ και κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα κερδίζοντας με 25-18 βάζοντας νέα δεδομένα στην αναμέτρηση αφού ισοφάρισε σε 1-1.

Η αντίδραση του Green Air Παφιακού ήταν μάλλον άμεση αφού επιβλήθηκε στο τρίτο σετ με 20-25 και ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα με 1-2 σετ και ταυτοχρόνως «κλείδωσε» με τον βαθμ.ο την πρώτη θέση στην ρέγκιουλαρ σίζον.

Το τέταρτο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, αφού η Ανόρθωση ήταν κυρίαρχη κερδίζοντας με 25-13 Αφού ο Green Αir Παφιακός δεν προέβαλε αντίσταση. Πλέον το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι – μπρέικ.

Στο τάι – μπρέικ η Ανόρθωση κέρδισε με 15-09 και πήρε τη σπουδαία νίκη που τη στέλνει στα πλέϊ –οφς.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Γ.ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Σπύρου, Κνέζεβιτς, Σόρενσεν, Μπελχαρίνι, Στρουγκάρεβιτς, Μοντόγια – Λίμπερο: Χατζηδαμιανού. – Αλλαγές: Koλάς.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Κ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ): Ευσταθίου, Οικονομίδης, Ντίας, Παπαδόπουλος, Κωνσταντινίδης, Τοντόροβιτς, – Λίμπερο: Αντωνίου. – Αλλαγές: Άνθης, Πλατρίτης, Σκορδής.

Τρίτη η Νέα Σαλαμίνα

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ 3-0 (25-20, 25-20, 25-18)

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Νέα Σαλαμίνα με την ολοκλήρωση της ρέγκιουλαρ σίζον αφού κέρδισε στην 14η και τελευταία αγωνιστική την Ολυμπιάς Φρ. με 3-0 σετ στη Λεμεσό.

Οι «ερυθρόλευκοι» διασταυρώνουν στα πλέί – οφς με την Ομόνοια με μειονέκτημα έδρας, ενώ χάνουν με 0-2 στις νίκες.

Η Ολυμπιάς τερμάτισε 8η και θα προσπαθήσει μέσω των πλέι – άουτς να σώσει την κατηγορία.

Ανοικτός αγώνας έγινε στο πρώτο σετ με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν το πρώτο σετ με 25-20 και να προηγούνται με 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι και στο δεύτερο σετ και παρά τη μαχητικότητα της Ολυμπιάς κέρδισαν με 25-20 αυξάνοντας σε 2-0 σετ το προβάδισμά τους.

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν πολύ καλύτερη στο τρίτο σετ το οποίο κέρδισε με 25-18 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Παφίτης, Μπλάνκο, Βανέγκας, Ζηκάκης, Γεωργίου, Κορνιένκο – Λίμπερο1: Bαρνάβα ,Λίμπερο:2 Kοπανάροφ– Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Σιαπάνης, Αβερκίου, Σοφοκλέους.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ (Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Πέτρου, Αδάμου, Γεωργίου, Γιανούζοβιτς, Αντωνίου, Φιλίπας. – Αλλαγές: Aγγέλοφ, Κλεάνθους.

Με ανατροπή… στην εξάδα

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ 3-1 (22-25, 25-20, 25-20, 25-21)

Με ανατροπή η Αναγέννηση Δερύνειας πήρε το τρίποντο απέναντι στην Pokka ΑΕ Καραβά αφού κέρδισε με 3-1 στη Σάλα Δερύνειας στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής και τελευταίας της ρέγκιουλαρ – σίζον.

Οι «πράσινοι» στο ντεμπούτο του κόουτς Γιάννη Λάϊου πήραν τη νίκη και τερμάτισαν στην 6η θέση με 13 βαθμούς. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν 7οι με 08 και δίνουν νέο ραντεβού στα πλέι – άουτς.

Το πρώτο σετ ήταν ισοδύναμο με τις δυο ομάδες να έχουν εναλλασσόμενη περιοχή αλλά την ομάδα του Καραβά να κατορθώνει να κερδίζει 22-25 και να κάνει το 0-1 σε 28 λεπτά.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ομάδας του Γιάννη Λάϊου που κέρδισε το δεύτερο σετ με 25-20 σε 27 λεπτά και ισοφάρισε απέναντι σε μια ισάξια Pokka ΑΕ Καραβά.

Ολική ανατροπή για την Αναγέννηση που στο τρίτο σετ πήρε τα ηνία και κέρδισε εκ νέου με 25-20 σε 28 λεπτά .Το 2-1 για τους Δερυνειώτες ήταν πλέον γεγονός.

Η Αναγέννηση ολοκλήρωσε την ανατροπή κερδίζοντας με 25-21 σε 28 λεπτά εξασφαλίζοντας τη νίκη με 3-1 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. (Γ. ΛΑΙΟΣ): Γκρόενβελντ, Καραγιάννης, Mπράβο, Στέποβιτς, Χρ. Παπαϊωάννου, Στέκας – Λίμπερο: Xρ. Παπαϊωάννου.- Αλλαγές: Tοφής, Χριστοφή.

Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ (ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Παναγιωτίδης, Ράμμα, Καρακατσάνης, Ντουγκριαρένκο Χατζηφιλίππου. Γκαρσία – Λίμπερο: Καλαφάτης – Αλλαγές

Η τελική βαθμολογία (14 αγώνες) είναι:

1. Green Air Παφιακός 37

2. Ομόνοια 36

3. Νέα Σαλαμίνα 27

4. Ανόρθωση 24

5. ΑΠΟΕΛ 22

6. Αναγέννηση Δ. 13

7. Pokka ΑΕ Καραβά 8

8. Oλυμπιιάς Φρ. 1

Πηγή: volleyball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top