ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και πάλι καλά να λέει ο Παναθηναϊκός!

Και πάλι καλά να λέει ο Παναθηναϊκός!

Δεν ήταν γενέθλια αυτά… Ένας αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός κινδύνεψε ακόμη και με ήττα από τον καλύτερο Παναιτωλικό, που είδε το δοκάρι και τον Βλαχοδήμο να του στερούν ένα σπουδαίο «διπλό», 0-0!

Φαρμάκι… κέρασε στα γενέθλιά του ο Παναθηναϊκός! 

Το «τριφύλλι» ήταν αποκαρδιωτικό, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης της Λεωφόρου κόντρα στον σαφώς καλύτερο Παναιτωλικό, γλιτώνοντας ακόμη και με ήττα (0-0) από την ομάδα του Τραΐανού Δέλλα, που είδε το δοκάρι και τον εκπληκτικό Οδυσσέα Βλαχοδήμο να του στερούν ένα σπουδαίο «διπλό». 

Στο φινάλε του ματς, πάντως και συγκεκριμένα στο 88′, ο δραστήριος Γιάννης Μυστακίδης πήγε να γίνει ήρωας στο ντεμπούτο του, με τον Κυριακίδη να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του 23χρονου -στην πρώτη φάση των «πράσινων» από το… 24′! 

Από τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μοράρ, στο 16′, το δοκάρι (στη συμβολή) για τους Αγρινιώτες, που είχαν τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Χωρίς γκολ για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, που είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ, πια, το επιθετικό του πρόβλημα και ενώ έχει, κατά σειρά, ταξίδια σε Γιάννενα και Λάρισα… 

Πώς έπαιξε

Όπως αναμενόταν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε φανέλα βασικού στον Κάτσε, που έπαιξε στο πλάι του Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή, σε πιο δημιουργικό ρόλο. 

Από εκεί και πέρα, κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βλαχοδήμος, με τους Γιόχανσον και Ινσούα στα δυο άκρα της άμυνας και τους Κολοβέτσιο, Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας. 

Στο αριστερό «φτερό» αγωνίστηκε ο Λουντ, στο δεξί ο Χατζηγιοβάνης και ο Άλτμαν κινούταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χρήστο Δώνη. 

Το ματς

Απότομα… ξυπνήσαμε από το τραγικό πρώτο τέταρτο! 

Στο 16′, ο Μοράρ κόντεψε να ξεράνει τον Παναθηναϊκό, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά συμβολή του Βλαχοδήμου, με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ από 25 μέτρα, στην πρώτη φάση του παιχνιδιού! Αφότου, δε, ο Ρουμάνος τράνταξε το δοκάρι του 23χρονου γκολκίπερ, η κεφαλιά του Μάρκος Πάουλο, στην εξέλιξη της φάσης, έφυγε άουτ, με τους γηπεδούχους να γλιτώνουν -για πρώτη φορά. 

Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν εξίσου αποκαρδιωτική με το ξεκίνημα της αναμέτρησης… 

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, έκλεινε άψογα όλους τους χώρους προς την εστία του Κυριακίδη και μάλιστα, είχε και την κατοχή μπάλας (γύρω στο 53%, στο πρώτο 20λεπτο). Ο Παναθηναϊκός, πάντως, «απάντησε» σχετικά γρήγορα στη φάση του 16′, όταν, μετά το πρώτο λάθος των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι (24′), ο Δώνης έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το πλασέ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. 

inner

Δέκα λεπτά αργότερα, δε, και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε εκ νέου σε αμυντικό του Παναιτωλικού και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Κυριακίδη. Τίποτα, ωστόσο, δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με τα «καναρίνια» να κερδίζουν τις εντυπώσεις. 

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να «ρίχνει στη μάχη» τον Γιάννη Μυστακίδη αντί του Κουρμπέλη (αισθάνθηκε ενοχλήσεις), με τον 23χρονο να πηγαίνει στη θέση του Λουντ, στο «φτερό», και τον Φινλανδός να έρχεται στο πλευρό του Κάτσε στα χαφ. Ο Μυστακίδης αμέσως έδωσε ζωντάνια στο παιχνίδι των γηπεδούχων, το επιθετικό πρόβλημα των οποίων, όμως, δεν λύνεται τόσο απλά… 

Ένα πολύ ωραίο σουτ από τον Χατζηγιοβάνη, στο 54′, πέρασε άουτ και… αυτό ήταν! Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, αλλά όχι την ουσία, με τον -επικίνδυνο μεσοεπιθετικά- Παναιτωλικό να «ξεθαρρεύει» και να χάνει τεράστιες ευκαιρίες! Ή, για την ακρίβεια, να πέφτει πάνω στον απίθανο Οδυσσέα Βλαχοδήμο. 

inner

Στο 59′, λοιπόν, στην κεφαλιά του Κλέσιο, μετά από σέντρα του Βασιλούδη, ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» κάνει απίστευτη επέμβαση (με χέρια και με πόδια), με τον Οικονόμου να σώζει πάνω στη γραμμή, για να ακολουθήσει η διπλή απόκρουση του 62′, πρώτα στο σουτ του Ντίας και στη συνέχεια σε εκείνο του Μαρινάκη, που πήρε το «ριμπάουντ»! Τρεις εξαιρετικές αποκρούσεις, δηλαδή, μέσα σε ένα τρίλεπτο για τον Βλαχοδήμο! 

Ακολούθησε… ηρεμία, για να φτάσουμε στο 70′ και στη νέα μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με το σουτ του Μοράρ από το ύψος του πέναλτι να κοντράρει πάνω στον Γιόχανσον και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει «απαντήσεις». Αυτές ήρθαν στο φινάλε, αλλά ο Λουντ δεν πρόλαβε τη σέντρα του Οικονόμου στο 87′, ενώ ο Μυστακίδης, ένα λεπτό αργότερα, είδε τον Κυριακίδη να επιβεβαιώνει ξανά ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, βγάζοντας την κεφαλιά του στο «Γ»! 

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε, Δώνης, Λούντ, Κουρμπέλης (46′ Μυστακίδης), Άλτμαν (78′ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (71′ Κουλιμπαλί). 

Στον πάγκο έμειναν: Διούδης, Αυλωνίτης, Ευαγγέλου, Πίσπας. 

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Περέιρα, Ρόσα (90’+4′ Νταλακούρας), Κλέσιο (78′ Μπαρμπόσα), Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Βασιλούδης (88′ Χαντάκιας), Μιχάι, Μοράρ. 

Στον πάγκο έμειναν: Σταματόπουλος, Μύγας, Βακράκος, Σοάρες. 

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας) 
Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Πηγή: www.sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top