ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τράβηξε… «λαγό απ΄ το καπέλο» και παραμένει «βδέλλα» στον ΑΠΟΕΛ!

Τράβηξε… «λαγό απ΄ το καπέλο» και παραμένει «βδέλλα» στον ΑΠΟΕΛ!

Μία νίκη «χρυσάφι» πήρε ο Απόλλωνας επί της ΑΕΚ, επικρατώντας με 2-0, με δύο γκολ στο φινάλε του ντέρμπι.

Ο Σάββας Νεοκλέους ήταν στο Τσίρειο και γράφει για την εμφάνιση της Λεμεσιανής ομάδας…

Οι «γαλάζιοι» βρέθηκαν προ του φάσματος της απώλειας βαθμών και το -4 από την κορυφή, όμως έδειξαν ξανά το «μέταλλο», αλλά και την ποιότητα τους και πήραν το πολύτιμο τρίποντο.

Για να έρθει αυτό, ο Σωφρόνης Αυγουστή τράβηξε… «λαγό απ΄ το καπέλο», αφού το καθοριστικό πρώτο γκολ που έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα, σημειώθηκε στο 90΄ από εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκοβιτς, ο οποίος πέντε λεπτά νωρίτερα, αντικατέστησε τον Παπουλή και δικαίωσε απόλυτα τον Κύπριο τεχνικό για την επιλογή του.

Μάλιστα, το φάουλ θα το είχε εκτελέσει ο Πέδρο, αν δεν έδινε εντολή ο κόουτς για να πάρει την ευθύνη ο Μάρκοβιτς και ίσως τώρα να γράφαμε άλλα, όμως τέλος καλό όλα καλά για τον Απόλλωνα, ο οποίος πήρε το ζητούμενο έστω και με τη «ψυχή στο στόμα» και παραμένει στο κατόπι του ΑΠΟΕΛ, δείχνοντας ότι θα κυνηγήσει τον τίτλο μέχρι τέλους.

Γενικά, η Λεμεσιανή ομάδα είχε καλή παρουσία σε ακόμη ένα ντέρμπι, με κατοχή μπάλας, καλή κατά διαστήματα κυκλοφορία, δημιουργία ευκαιριών, έστω και λιγότερες απ΄ ότι μας έχει συνηθίσει.

Ανασταλτικά οι «γαλάζιοι» τα πήγαν περίφημα, αφού περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό την ΑΕΚ και εξουδετέρωσαν ουσιαστικά το βαρύ «πυροβολικό» των φιλοξενούμενων, Φλοριάν Τολεμές.

Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα, δεν κινδύνεψαν σχεδόν καθόλου από την ΑΕΚ, η οποία δημιούργησε απλά μόνο κάποιες προϋποθέσεις και τίποτα περισσότερο.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Απόλλωνας ανέβαζε στροφές και αύξανε την πίεση του, αφού δεν συμβιβαζόταν με την ισοπαλία και το -4 από την κορυφή.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έκανε… κινήσεις-ματ από τον πάγκο, ρίχνοντας στο ματς τους Ζελάγια, Σκέμπρι και Μάρκοβιτς, οι «γαλάζιοι» απέκτησαν φρεσκάδα και έγιναν ακόμα πιο επιθετικοί και λυτρώθηκαν με τις δύο από τις τρεις αλλαγές.

Πλέον, η Λεμεσιανή ομάδα έχει βατό πρόγραμμα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, αφού θα αντιμετωπίσει στο Τσίρειο την Αλκή και στο Δασάκι τον ουραγό και καταδικασμένο Εθνικό και αν κάνει το δύο στα δύο βάσει λογικής, δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει την Α΄ φάση από την πρώτη θέση και να μπει στα πλέι-οφ έστω και με μικρό πλεονέκτημα!

Η ουσία είναι ότι ο Απόλλωνας αποδεικνύει περίτρανα πως έχει όλα τα φόντα για να εκθρονίσει τον ΑΠΟΕΛ και άπαντες στο Κολόσσι, είναι αποφασισμένοι να βγάλουν τους οπαδούς τους στους δρόμους τον Μάιο, όχι όμως για να πανηγυρίσουν το κύπελλο, αλλά το πρωτάθλημα…

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top