ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκιά του καλού της εαυτού, δείχνει να χάνει το «τρένο», αλλά θα το παλέψει

Σκιά του καλού της εαυτού, δείχνει να χάνει το «τρένο», αλλά θα το παλέψει

Σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της φετινής σεζόν, η ΑΕΚ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον Απόλλωνα με 2-0.

Ο Σάββας Νεοκλέους ήταν στο Τσίρειο και γράφει για την εμφάνιση των “κιτρινοπράσινων”…

Μία ήττα που απομακρύνει την ομάδα της Λάρνακας οκτώ βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και έξι από τον δεύτερο Απόλλωνα, ενώ την προσπέρασε και η Ανόρθωση, η οποία έχει 50 βαθμούς έναντι 49 της ΑΕΚ.

Η ομάδα της Λάρνακας δείχνει να χάνει το «τρένο» του τίτλου, όμως υπάρχουν ακόμα 12 αγωνιστικές, οι δέκα στη Β΄ φάση του πρωταθλήματος και όλα μπορεί να ανατραπούν. Όχι όμως με ανάλογες εμφανίσεις στα επόμενα ντέρμπι.

Σε μία τέτοια περίπτωση, δεν αποκλείεται να τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού η Ομόνοια πλησίασε ήδη στους πέντε πόντους, ενώ αν η ΑΕΛ κερδίσει την Αλκή, θα ρίξει τη διαφορά από την 4η θέση στους τέσσερις πόντους!

Στο σημερινό ντέρμπι, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ «ανακάτεψε την τράπουλα» σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην Αλκή, παρατάσσοντας την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 αντί για το 4-2-3-1, όμως του βγήκε κατά το… ήμισυ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Ανασταλτικά, η ομάδα της Λάρνακας είχε καλή παρουσία, αφού περιόρισε την επιθετικότητα των «γαλάζιων», οι οποίοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα, με εξαίρεση 2-3 περιπτώσεις, με τον Πάμπλο να είναι σε καλή μέρα, όμως δημιουργικά, η ομάδα είχε πρόβλημα…

Έχασε από νωρίς τη μάχη στο χώρο του κέντρου, έκανε αρκετά λάθη, ενώ είχε «θέματα» στην τελική πάσα και προσπάθεια. Προσπάθησε να απειλήσει με κάποιες αντεπιθέσεις ή από «στημένα» και είχε πάντως 2-3 καλές στιγμές.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ ήταν παντελώς ακίνδυνη επιθετικά και δέχθηκε αρκετή πίεση από τους γηπεδούχους. Κράτησε όμως ανασταλτικά, με τον Πάμπλο να σώζει την ομάδα του σε 2-3 περιπτώσεις, ενώ οι «κιτρινοπράσινοι» επηρεάστηκαν και από την αναγκαστική αλλαγή του Τολεμές στο 70΄, ο οποίος τραυματίστηκε λίγα λεπτά νωρίτερα, σε μία φάση όπου η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι.

Παρά τις κινήσεις του Ιδιάκεθ στη «σκακιέρα», δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι της Λαρνακιώτικης ομάδας, η οποία όσο περνούσε η ώρα έδειξε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία και να είναι ικανοποιημένη.

Στο 90΄ όμως, πλήρωσε μία «στημένη» φάση, ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκοβιτς και στα εναπομείναντα λεπτά των καθυστερήσεων, οι «κιτρινοπράσινοι» τα έπαιξαν όλα για όλα.

Βγήκαν όλοι μπροστά για την ισοφάριση, άφησαν κενούς χώρους πίσω και ο Απόλλωνας το εκμεταλλεύτηκε, βάζοντας και το «κερασάκι στην τούρτα».

Η ΑΕΚ έφυγε από το Τσίρειο με μία οδυνηρή ήττα στις αποσκευές της, αλλά όχι καταστροφική.

Αρκεί φυσικά, να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα στους επόμενους αγώνες της, μήπως και μπορέσει να κάνει μία επική ανατροπή, στην «κούρσα για τον τίτλο».

Αλλιώς, θα περιοριστεί αναγκαστικά στην εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτήριου μέσω της 3ης θέσης (η 4η θέση δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα, υπό προϋποθέσεις) και θα στρέψει την προσοχή της και στο κύπελλο…

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top