ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΝΙ είχε ο Υπουργός Ενέργειας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΝΙ είχε ο Υπουργός Ενέργειας

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης είχε την Τρίτη (13/02) το πρωί στο γραφείο του συνάντηση με αξιωματούχους του ιταλικού κολοσσού ενέργειας ΕΝΙ.

Όπως είχε δηλώσει ενωρίτερα και πριν τη συνάντηση, πρόθεση ήταν όπως εξεταστούν σε υψηλότατο επίπεδο οι επιλογές που υπάρχουν για τη γεώτρηση στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα, όμως επισπεύσθηκε λόγω της κατάστασης, είπε ο κ. Λακκοτρύπης.

Ο Υπουργός Ενέργειας είπε επίσης ότι την Κυριακή είχε συνομιλία με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες του γεωτρύπανου της ΕΝΙ στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ θα ξεκινούσαν το περασμένο Σάββατο και θα διαρκούσαν 20-30 ημέρες.

Εξάλλου, ο κ. Ντεσκάλτσι δήλωσε ότι "δεν περίμενε" ότι η Τουρκία θα παρεμπόδιζε το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000 διότι "είμαστε μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου".

Μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίου στο Κάιρο, είπε ότι η ΕΝΙ δεν ανέμενε από την Τουρκία να μπλοκάρει το γεωτρύπανο Saipem 12000 διότι "βρίσκεται ήδη πολύ εντός της ΑΟΖ της Κύπρου", όπου προχώρησε ήδη σε γεωτρήσεις, «υπό τις ίδιες συνθήκες, και δεν συνέβη απολύτως τίποτε».

«Η ένταση μάλλον προκλήθηκε για άλλους λόγους και έτσι το πλοίο μπλοκαρίστηκε», είπε.

Σχετικά με το κοίτασμα στον στόχο ‘Καλυψώ’ στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κύπρου είπε ότι υπολογίζεται να διαθέτει έξι με οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ή ακόμη και περισσότερα.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top