Θέματα ασφάλειας και σταθερότητας για Ευρώπη και Μέση Ανατολή στην ατζέντα των ΥΠΕΞ ΕΕ στη Σόφια

Θέματα ασφάλειας και σταθερότητας για Ευρώπη και Μέση Ανατολή στην ατζέντα των ΥΠΕΞ ΕΕ στη Σόφια

Θέματα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, κατά την `Ατυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich) στη Σόφια, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, στην οποία την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Η συζήτηση για τα θέματα αυτά θα γίνει την Παρασκευή το πρωί και σε αυτήν έχουν προσκληθεί να παραστούν και οι Υπουργοί Εξωτερικών των υποψηφίων χωρών, περιλαμβανομένης της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ,  η ημερήσια διάταξη της συνόδου περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για τη Συρία, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Κορεάτικη Χερσόνησο.

Ο κ. Κασουλίδης αναχωρεί για τη Σόφια σήμερα. Η `Ατυπη Σύνοδος (Gymnich) πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο στην έδρα της εκάστοτε Προεδρίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο εφιάλτης δεν τελειώνει: Σε επιφυλακή Νεπάλ και Κίνα - Η επόμενη καταστροφή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη

Ο εφιάλτης δεν τελειώνει: Σε επιφυλακή Νεπάλ και Κίνα - Η επόμενη καταστροφή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη

Νεπάλ και Κίνα προειδοποίησαν την Πέμπτη για νέο κίνδυνο πλημμυρών στα Ιμαλάια, καθώς δύο λίμνες που σχηματίστηκαν εκατέρωθεν των συνόρων τους απειλούν να υπερχειλίσουν, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Τετάρτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE