Λετονία: Συνέλαβαν για διαφθορά το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Λετονία: Συνέλαβαν για διαφθορά το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας Ίλμαρς Ρίμσεβικς συνέλαβαν αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πρόληψης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς (KNAB) της Λετονίας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση εστάλη από το γραφείο του πρωθυπουργού, Μάρις Κουσίνσκις στο πρακτορείο Reuters.

Το Σάββατο, η δημόσια τηλεόραση της Λετονίας μετέδωσε ότι η υπηρεσία κατά της διαφθοράς έκανε έρευνες στο σπίτι και το γραφείο του διοικητή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Κεντρική Τράπεζα λειτουργεί κανονικά. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σχόλιο από το υπουργείο Οικονομικών και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, της οποίας ο Ρίμσεβικς είναι μέλος από το 2014.

Η Κεντρική Τράπεζα της Λετονίας είναι ανεξάρτητος θεσμός και ο Ρίμσεβικς είναι επικεφαλής της από το 2001.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE