ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μέσι θέλοντος και δοκού επιτρέποντος και η πεντάρα των «Βαυαρών» (videos)

Μέσι θέλοντος και δοκού επιτρέποντος και η πεντάρα των «Βαυαρών» (videos)

Η Μπαρτσελόνα σώθηκε δις από τα δοκάρια, ο Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά εναντίον της Τσέλσι μετά από 730 άκαπνα αγωνιστικά λεπτά και η Μπαρτσελόνα «έκλεψε» το 1-1 στο Λονδίνο, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.

Έμοιαζε με τον κρυπτονίτη στις υπερφυσικές του δυνάμεις. Μετά από 9 παιχνίδια απέναντι της, 730 αγωνιστικά λεπτά και πάνω από 30 τελικές, ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε καταφέρει να σκοράρει απέναντι στην Τσέλσι, που έμοιαζε με αυτό που οι Ισπανοί λένε bestia negra: κακό δαίμονα.

Κάποια στιγμή όμως, όλα τα μάγια λύνονται. Σε ένα ματς που είχε στραβώσει εντελώς για την Μπαρτσελόνα, ο Μίκελ Αλόνσο έκανε το πρώτο λάθος των «μπλε» σε όλη την αναμέτρηση και ο Αργεντινός μάγος με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το 1-1 που έμοιαζε με κλοπή για τους Καταλανούς με τον τρόπο που εξελίχθηκε η αναμέτρηση!

Αυτό το 3-5-1-1 του Αντόνιο Κόντε για 76 λεπτά είχε αφοπλίσει εντελώς την Μπαρτσελόνα που ήταν βυθισμένη στην φλυαρία της άσκοπης κατοχής. Με εξαίρεση μία άστοχη κεφαλιά του Παουλίνιο (16’) οι Καταλανοί έμοιαζαν απόλυτα μπλοκαρισμένοι στα αγγλικά πλοκάμια, με την Τσέλσι να ψάχνει δειλά – δειλά το γκολ όσο περνούσε η ώρα.

Την περιοχή των «μπλαουγκράνα» δεν την πάτησε, αλλά μέχρι να βγει το ημίχρονο, η Τσέλσι έχασε δύο απίθανες ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα. Σε δύο περιπτώσεις ο Ουίλιαν βρήκε κενό χώρο για να οπλίσει, όμως και τα δύο σουτ του (32’, 41’) σταμάτησαν στα κάθετα δοκάρια του τερ-Στέγκεν, ο οποίος δεν θα είχε καμία τύχη, αν η μπάλα πήγαινε προς τα μέσα.

Το μοτίβο δεν άλλαξε στην επανάληψη, ούτε καν οι πρωταγωνιστές. Η κατοχή παρέμεινε 30-70%, όμως η τρίτη φορά που ο Ουίλιαν όπλισε ήταν και η φαρμακερή. Με υπέροχο συρτό φαλτσαριστό σουτ, ο Βραζιλιάνος πέρασε την μπάλα από την μύτη της βελόνας (62’) κι έβαλε τους Λονδρέζους μπροστά στο σκορ (1-0), δίκαια με βάση την εικόνα του ματς.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, αφού οι διάδρομοι έγιναν ακόμα λιγότεροι για τους Καταλανούς που ήλπιζαν σε κάποιο λάθος των παικτών της Τσέλσι για να βρουν ευκαιρία. Αυτό έγινε στο 76ο λεπτό με μοιραίο τον Μίκελ Αλόνσο.

Ο Ισπανός μπακ έκανε μία ανόητη και ριψοκίνδυνη παράλληλη μεταβίβαση εκτός περιοχής, ο Ινιέστα έκλεψε την μπάλα, σέρβιρε στον Μέσι κι αυτό ήταν!

Ο Αργεντινός έκανε το 1-1 στο 76ο λεπτό, έλυσε τα μάγια απέναντι στους «μπλε» και έκανε την Μπαρτσελόνα το απόλυτο φαβορί πρόκρισης σε ένα περίπλοκο βράδυ, που σχεδόν τίποτα δεν πήγε καλά για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Μόουζες, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας, Ουίλιαν, Πέδρο, Αζάρ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Παουλίνιο, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Μπάγερν – Μπεσίκτας

Εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Ντομαγκόι Βίντα στο 16ο λεπτό, η Μπάγερν Μονάχου «καθάρισε» την Μπεσίκτας και την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι (5-0).

Τα πρώτα 15 λεπτά της αποψινής αναμέτρησης στο Μόναχο, ανάμεσα στην Μπάγερν και την αήττητη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ Μπεσίκτας, προϊδέαζαν για ένα πολύ ενδιαφέρον βράδυ, καθώς ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό και οι δύο ομάδες χαμένες ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Κομάν – Ταλίσκα, ωστόσο ένα «φτηνό» λάθος του Ατίμπα Χάτσινσον στο 16ο, το οποίο… υποχρέωσε τον Ντομαγκόι Βίντα να ανατρέψει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ακριβώς έξω από την περιοχή του Φάμπρι και να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες ξεκίνησε σταδιακά να ανεβάζει ταχύτητα με τον επιβλητικό, ασταμάτητο τρόπο που θα το έκανε μια παλιά Μερσεντές μεγάλου κυβισμού, είδε τον πολύπειρο Ισπανό τερματοφύλακα των «Μαύρων Αετών» να σταματάει με εντυπωσιακή επέμβαση την κεφαλιά του Ματς Χούμελς στο 30′, αλλά να μην μπορεί να κάνει τίποτα 13 λεπτά αργότερα, στο γυριστό σουτ του Τόμας Μίλερ, έπειτα από σέντρα του Κομάν και πάσα του Αλάμπα, με το οποίο οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Ορισμένες «εμπνεύσεις» των Ρικάρντο Κουαρέσμα και Βάγκνερ Λοβ ταλαιπώρησαν τους αμυντικούς της Μπάγερν, ωστόσο στην επανάληψη… έγειρε το γήπεδο και ο γκολκίπερ της Μπεσίκτας, αφού είδα πρώτα την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ – κανονιά του Λεβαντόφσκι στο 50′, μάζεψε τέσσερις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Ο Κομάν έκανε το 2-0, με κοντινό πλασέ μετά από πάσα… πάρε-βάλε του Πολωνού επιθετικού στο 52′, και ο Μίλερ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα με σουτ στην κίνηση (66′).

Η οπισθοφυλακή των φιλοξενούμενων, με εξαίρεση τον συγκινητικό Φάμπρι, βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα και ο ασταμάτητος απόψε Λεβαντόφσκι δεν της χαρίστηκε, «χτυπώντας» δύο φορές από κοντά (79′ – 88′) για το επιβλητικό 5-0 της Μπάγερν Μονάχου επί της Μπεσίκτας και την πρόκριση των πέντε φορές πρωταθλητών Ευρώπης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από το πρώτο παιχνίδι, με τον επαναληπτικό της Κωνσταντινούπολης στις 14 Μαρτίου να αποτελεί πλέον τυπική διαδικασία…

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μπάγερν Μονάχου: Ούλραϊχ, Χούμελς, Χάβι Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Χαμές Ροντρίγκες (43′ Ρόμπεν), Μπόατενγκ, Βιδάλ (83′ Τολισό), Μίλερ, Αλάμπα, Κομάν (81′ Ριμπερί), Κίμιχ
Μπεσίκτας: Φάμπρι, Αντριάνο, Πέπε, Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Μεδέλ (85′ Αρσλάν), Χάτσινσον, Βίντα, Βάγκνερ Λοβ (57′ Τόσιτς), Τσανέρ Ερκίν (69′ Γκοκχάν Γκιονούλ), Ταλίσκα

Διαιτητής: Οβίδιου Χάτσεγκαν (Ρουμανία)

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top