ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Απροβίβαστη» στο πιο κρίσιμο τεστ για την Ευρώπη

«Απροβίβαστη» στο πιο κρίσιμο τεστ για την Ευρώπη

Μία ακόμα ήττα σε ντέρμπι γνώρισε η ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία ολοκλήρωσε την Α΄ φάση του πρωταθλήματος χωρίς νίκη απέναντι στις ομάδες της πρώτης εξάδας, τις οποίες θα αντιμετωπίσει στα πλέι-οφ.

Η Λεμεσιανή ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση με 48 βαθμούς και είδε την 3η Ανόρθωση να ανεβάζει τη διαφορά στο +8, όμως η ισοπαλία της ΑΕΚ ήρθε «κουτί» στους «γαλαζοκίτρινους», αφού οι Λαρνακείς ανέβηκαν στους 53 βαθμούς και όλα είναι ανοιχτά για την 4η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Βέβαια, ούτε ο στόχος της 3ης θέσης είναι ανέφικτος, όμως για να μπορέσει να καλύψει μία τέτοια διαφορά η ΑΕΛ, θα πρέπει να αρχίσει επιτέλους να κερδίζει ντέρμπι.

Και η αρχή θα πρέπει να γίνει άμεσα, από το ματς του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στον Απόλλωνα. Αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι, η Λεμεσιανή ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα.

Στο πρώτο ημίχρονο είχε καλή παρουσία, με καλή κυκλοφορία μπάλας κατά διαστήματα, ειδικά μετά την αποχώρηση του (τραυματία) Ντουγκλάο, ενώ δημιούργησε και 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά κάποιες στιγμές αδράνειας στην άμυνα, παραλίγο να της στοιχίσουν το γκολ σε δύο περιπτώσεις.

Στην επανάληψη, εμφανίστηκε μία… «άλλη» ΑΕΛ στο γήπεδο, με προβλήματα στην ανάπτυξη και γενικότερα στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ μία στιγμή ευφυίας του Ράγιος έφερε το γκολ για την Ανόρθωση και το έργο των «γαλαζοκιτρίνων» έγινε ακόμα πιο δύσκολο.

Ο Μπαλταζάρ πάντως «ανακάτεψε την τράπουλα», αφού έριξε στο ματς μετά το 0-1 τους Σάσι και Γκαμπιονέτα, ενώ νωρίτερα έβαλε και τον Μπενίτεθ, μεταφέροντας τον Αβραάμ στην άμυνα, σε μία προσπάθεια να τονώσει τη «γραμμή κρούσης», αλλά ο ανασταλτικός μηχανισμός της «Κυρίας» δεν της επέτρεψε ούτε καν να απειλήσει σοβαρά την εστία του Αρούς.

Δυστυχώς για την ΑΕΛ, δεν «τράβηξαν» τα ατού της ομάδας, όπως οι Σοάρες, Τεξέιρα, Σίλβα, Ρομάν και Τόρες, αν και οι δύο τελευταίοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν… υποφερτή απόδοση σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Πλέον, το ντέρμπι με την Ανόρθωση τελείωσε και η ΑΕΛ οφείλει να γυρίσει σελίδα άμεσα, εάν θέλει να διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει για να προλάβει το «τρένο» της Ευρώπης.

Επόμενος αντίπαλος είναι ο Απόλλωνας και σίγουρα μία νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου, θα αλλάξει άρδην το κλίμα…

Αξίζει να αναφέρουμε ότι απών από το Λεμεσιανό ντέρμπι θα είναι ο Γουίλερ λόγω καρτών, ενώ η συμμετοχή του Αϊρόσα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Θυμίζουμε ότι ο Γουίλερ έχασε και το προηγούμενο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα λόγω καρτών, ενώ απών ήταν και ο Αϊρόσα τότε, αφού επίσης είχε συμπληρώσει κάρτες…

Να προσθέσουμε ότι η ΑΕΛ είχε έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους, φωνάζοντας κυρίως για δύο φάσεις πέναλτι. Μάλιστα εξέδωσε και καυστική ανακοίνωση (δείτε ΕΔΩ), ενώ στα αποδυτήρια υπήρχε αναβρασμός (δείτε ΕΔΩ)… 

Σχόλιο: Σάββας Νεοκλέους

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top