ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα λαβράκια που θα απασχολήσουν τους «μεγάλους» το ερχόμενο καλοκαίρι (VIDEOS+PHOTOS)

Τα λαβράκια που θα απασχολήσουν τους «μεγάλους» το ερχόμενο καλοκαίρι (VIDEOS+PHOTOS)

Η κυπριακή αγορά διαθέτει μερικά διαμάντια, τα οποία παρακολουθούν στενά και οι μεγάλες ομάδες του νησιού μας.

Γράφει ο Γιώργος Λεωνίδου

Μετά από το τέλος της Α’ φάσης του πρωταθήματος, αλλά και των πρώτων παιχνιδιών στα πλέι οφ το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο και ικανοποιητικό για να διακρίνει κανείς την ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών.

Για να δούμε, λοιπόν, ποιοι ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν από τις ομάδες του δεύτερου γκρουπ και ποιοι θα είναι αυτοί που θα απασχολήσουν τις μεγάλες ομάδες της Κύπρου.

ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας, Ανόρθωση, ΑΕΚ, ΑΕΛ και Ομόνοια θα ενδιαφερθούν για κάποιους από αυτούς και εμείς στο υφιστάμενο αφιέρωμα σας παρουσιάζουμε τα λαβράκια του φετινού μαραθωνίου.

Γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχια όμως, ας μπούμε στο «ψητό»!

Εθνικός Άχνας

Γιώργος Παπαγεωργίου

Ο νεαρός 20χρονος μέσος της ομάδας της Άχνας έκανε μια γεμάτη χρονιά με πολλές εμφανίσεις και έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Ένας σύγχρονος μέσος, τρεχαντήρι που μοιράζει και παιχνίδι. Ακούγεται έντονα για την Ανόρθωση όμως θα δείξει που θα καταλήξει ο Παπ με την νέα χρονιά.

Δείτε το γκολ του Παπαγεωργίου στο 4:25

 

Αντρέας Ηλία

Ο επίσης 20χρονος επιθετικός του Εθνικού πήρε (ειδικά) προς το τέλος της χρονιάς αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του και σκόραρε κάποια γκολ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι σκόραρε εκτός έδρας κόντρα σε Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Δείχνει να έχει το γκολ στο αίμα του και θεωρώ πως όλο και κάποια ομάδα θα τον έβαλε στο μάτι.

Δείτε το γκολ του Αντρέα Ηλία στο 4:25

 

Άρης Λεμεσού (ένας ποδοσφαιριστής)

Κυριάκος Παναγή

Ο 21χρονος μέσος του Άρη Λεμεσού έκανε μια καλή χρονιά και έδειξε τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες σε αρκετά ματς. Τρέχει σε όλο το γήπεδο, πιέζει ασταμάτητα και είναι ένας μέσος με αρκετές προοπτικές. Η καινούργια χρονιά δύσκολα θα τον βρει στον Άρη, μένει να δούμε που θα καταλήξει.

Και κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι οι δύο πιο πάνω ομάδες έπεσαν και μαθηματικά στην δεύτερη κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές δικαιούνται να μείνουν ελεύθεροι, όμως ΚΑΝΕΙΣ από τους προηγούμενους τρεις ΔΕΝ προτίθενται να κινηθεί προς αυτή την μεριά. Θα φύγουν από την ομάδα τους αφού φέρουν πρόταση από άλλο σωματείο.

Αλκή Ορόκλινης (2 ποδοσφαιριστές)

Φαμπρίτσιο Σιμόες

Ο επιθετικός της Αλκής είναι η φετινή της αποκάλυψη. Σκόραρε 15 γκολ μέχρι στιγμής, με τα αρκετά εξ αυτών να είναι εξαιρετικά σε εκτέλεση. Η ηλικία του ίσως να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα (33 χρονών) όμως η ποιότητά του αδιαμφισβήτητη. Το καλοκαίρι πολύ πιθανόν να έχουμε εξελίξεις με μεταγραφή του σε κάποια Κυριακή ομάδα. Ίδωμεν.

Το γκολ του Φαμπρίτσιο στο 0:20

 

Σαφίκ Τιγκρουτζιά

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής απέδειξε σε πολλά φετινά ματς την αξία του. Αν είναι στην καλή του μέρα αποτελεί μια όαση στον χώρο του κέντρου της Αλκής. Είναι σε πολύ καλή ηλικία (26 ετών) και διαθέτει καλό σουτ. Μοιράζει παιχνίδι με εξαιρετικό τρόπο και βλέπει γήπεδο. Θα δούμε ποια θα είναι η κατάληξη και του Σαφίκ.

Το γκολ στο 2:45

 

Νέα Σαλαμίνα (3 ποδοσφαιριστές)

Τσάρλες Ελουντού

Ένας από τους λόγους που η Νέα Σαλαμίνα άλλαξε άρδην τις εμφανίσεις της προς το θετικό ήταν και ο Ελουντού. Ήρθε τον Ιανουάριο στην ομάδα και με την ταχύτητά του και την διεισδυτικότητά του κατάφερε να τρυπώσει στις αντίπαλες άμυνες και να κάνει την ζημιά. Ο 23χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός έχει στοιχεία τα οποία ταιριάζουν σε ένα εξτρέμ και βγήκε λίρα εκατό για τους ερυθρόλευκους.

Καρλάο

Τι να πεις για ένα ποδοσφαιριστή που ήρθε τον Ιανουάριο και σε 8 εμφανίσεις έχει 5 γκολ. Το στατιστικό μιλάει από μόνο του και ο 32χρονος επιθετικός της Σαλαμίνας παρά του ότι δεν τον λες και μικρό φαίνεται πως έχει το τέρμα στο αίμα του και ήδη ορισμένες ομάδες δεν αποκλείεται να άρχισαν να τον βολιδοσκοπούν.

Τιάγκο

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός της ομάδας της Αμμοχώστου ήταν ο τρίτος της παρέας Ιανουαρίου που άλλαξε την αγωνιστική εικόνα του συλλόγου. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μοιράζει ασσίστ, από τα πόδια του ξεκινούν πολλές φάσεις, σκοράρει (3 γκολ σε 8 ματς) και αναμένουμε να δούμε αν θα γίνει κάποια κίνηση για απόκτησή του.

Γιάννης Κούσουλος

Ο γεννηθείς τον Ιανουάριο 1996 Γιάννης Κούσουλος τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει ορισμένες μεγάλες ομάδες του νησιού (τελευταίο παράδειγμα η ΑΕΚ) και αναμένεται πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα παίξει ξανά το όνομά του για το big-6 του πρωταθλήματός μας. Πολυθεσίτης ο Κούσουλος, αποδίδει καλύτερα στον χώρο του κέντρου της άμυνας καθώς με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά αποτελεί βράχο στα μετόπισθεν της Νέας Σαλαμίνας.

Ολυμπιακός Λευκωσίας (1 ποδοσφαιριστή)

Τόρες

Ο Ολυμπιακός φέτος κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια για παραμονή. Ανέβηκε κατηγορία, είχε το εμπάργκο όμως παλεύει κάθε ματς με ότι έχει. Αυτός που ξεχωρίζει και το βλέπουμε είναι ο επιθετικός ο Τόρες. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής έχει το γκολ και το απέδειξε σε πολλές  περιπτώσεις.

Ερμής Αραδίππου (2 ποδοσφαιριστές)

Εμεγκάρα

Ο επιθετικός του Ερμή έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής με την παρουσία του στο πρωτάθλημά μας. Γρήγορος, κινητικός και με καλό τελείωμα δεν αφήνει σε ησυχία την αντίπαλη αμυντική γραμμή. Βρίσκεται στα 29 του και σίγουρα μπορεί να αντεπεξέλθει και σε πιο ψηλό επίπεδο.

Πιμ Μπάουμαν

Ο μέσος του Ερμή ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό όμως επέστρεψε τον Ιανουάριο και πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής. Μέσα σε δύο μήνες φρόντισε να δείξει σε όλους ότι…η μπάλα δεν ξεχνιέται. Ο 27χρονος μοιράζει παιχνίδι και είναι η ήρεμη δύναμη του Ερμή στο κέντρο.

Πάφος F.C (2 ποδοσφαιριστές)

Κέβιν Μπεριγκό

Ο Γάλλος επιθετικός ήρθε τον Ιανουάριο στην Πάφο και με το καλημέρα έδειξε την ποιότητά του. Συνεισφέρει στο παιχνίδι της ομάδας του με τα γκολ του αλλά και με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο βοηθά και σε άλλες λειτουργίες. 6 ματς 4 γκολ για τον 29χρονο στο πρωτάθλημά μας.

Κρίστιαν Μπρουλς

Ο μεσοεπιθετικός της Πάφου είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας, μοιράζει άψογα παιχνίδι και δημιουργεί κινδύνους στον αντίπαλο. Είναι το δεκάρι το οποίο και θα μαρκάρει αλλά και θα δημιουργήσει το ίδιο καλά. Σημαντικός παίχτης για την ομάδα του ο 29χρονος Μπρουλς.

Δόξα Κατωκοπιάς (3 ποδοσφαιριστές)

Βασίλης Παπαφώτης

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της Δόξας είναι ένας ποδοσφαιριστής που μοιράζει παιχνίδι, έχει καλές εκτελέσεις φάουλ και σκοράρει. Ειδικά με τις τελευταίες εμφανίσεις του άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο κάποιων ομάδων, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι (δανεικός από ΑΠΟΕΛ στην Δόξα) και θα δούμε που θα καταλήξει ο Παπαφώτης.

Μπεράτ Σαντίκ

Ο επιθετικός της Δόξας είναι κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες καθώς μισή ευκαιρία θέλει και την κάνει γκολ. Καλός και στον αέρα, τελειώνει τις φάσεις που του παρουσιάζονται. 20 εμφανίσεις 9 γκολ στο πρωτάθλημα για τον 31χρονο σέντερ φορ.

Ασαμόα

Ο μέσος της Δόξας διαθέτει πολύ καλό σουτ και σκόραρε κάποια πολύ όμορφα γκολ φέτος. Καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, είναι μόλις 23 ετών και έχει το μέλλον μπροστά του. Τρεχαντήρι στο χώρο του κέντρου δεν αφήνει τον αντίπαλο να φτιάξει το δικό του παιχνίδι.

Εννοείται πως θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλους ποδοσφαιριστές στο αφιέρωμά μας από τις ομάδες που ήδη βάλαμε, όμως κατανοείται πως δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι. Οι δικές μας απόψεις αυτές ήταν και θεωρούμε ότι αυτοί είναι που θα απασχολήσουν από τους συγκεκριμένους συλλόγους τις μεγάλες ομάδες του νησιού μας.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top