ΑΟΖ: Σηκώνει άγκυρες από Λαύριο και Χάιφα η EXXON-MOBIL- Αστακός το 10- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEOS

ΑΟΖ: Σηκώνει άγκυρες από Λαύριο και Χάιφα η EXXON-MOBIL- Αστακός το 10- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEOS

Άγκυρα σηκώνουν τα επόμενα 24ωρα τα δύο ερευνητικά σκάφη από τα λιμάνια του Λαυρίου και της Χάιφα , μόλις πάρει θέση το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, νότια της Κύπρου.

Έτοιμο για να πλεύσει στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ το ελληνικών συμφερόντων και ναυλωμένο από την “EXXON-MOBIL” ερευνητικό σκάφος “Ocean Investigator”, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Λαυρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zougla.gr.

Με δυνατότητα εξειδικευμένων θαλάσσιων αποστολών, όπως μεταφορά και έλεγχο ερευνητικών υποβρυχίων συσκευών, πόντιση καλωδίων και οπτικών ινών, μαζί με το “Med Surveyor” που είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Χάιφας, θα ξεκινήσουν για την κυπριακή ΑΟΖ τα επόμενα 24ωρα.

Όπως αναφέρει το zougla.gr τα δύο σκάφη, μόλις φτάσει νότια της Κύπρου το αεροπλανοφόρο – σκάφος αμφίβιων αποστολών “IWO JIMA” το οποίο συνοδεύεται από άλλα 4 αμερικανικά πολεμικά σκάφη καθώς και ένα βρετανικό για ασκήσεις με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, τα ερευνητικά σκάφη θα σηκώσουν άγκυρες.

Πάντως, σύμφωνα με το zougla.gr, η Τουρκία δεν αναμένεται να παρενοχλήσει τα ερευνητικά σκάφη της EXXON-MOBIL, αφού εμμέσως πλην σαφώς αποδέχεται μέσω επισήμων τοποθετήσεων πώς το οικόπεδο 10 που έχει παραχωρηθεί στην αμερικανική εταιρεία «Δεν ανήκει σε περιοχές που επικαλύπτουν θαλάσσια οικόπεδα που ανήκουν στην Τουρκοπυπριακών συμφερόντων οικονομική ζώνη».

Δείτε τα βίντεο εδώ από αγκυροβολημένο “Ocean Investigator” στο λιμάνι του Λαυρίου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - «Hawkeye Strike»: Οι ΗΠΑ πλήττουν τον ISIS στη Συρία σε επιχείρηση εκδίκησης για τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών

VIDEO - «Hawkeye Strike»: Οι ΗΠΑ πλήττουν τον ISIS στη Συρία σε επιχείρηση εκδίκησης για τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών

Ο στρατός των ΗΠΑ εξαπέλυσε χθες μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, καταφέροντας πλήγματα σε περισσότερους από 70 στόχους του Ισλαμικού Κράτους, ως απάντηση στην επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών και ενός διερμηνέα.

BEST OF TOTHEMAONLINE