Προκλητική στάση της Άγκυρας: 'Η ΕΕ έχει χάσει την αξιοπιστία της στο θέμα της Κύπρου'

Προκλητική στάση της Άγκυρας: 'Η ΕΕ έχει χάσει την αξιοπιστία της στο θέμα της Κύπρου'

Η ΕΕ έχει χάσει την αξιοπιστία της στο θέμα της Κύπρου, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να γίνει αποδεκτή στο Κυπριακό ως τρίτο μέρος.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, είπε ότι η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται και κάλεσε την ΕΕ να μην παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του στην Άγκυρα ο Χαμί Ακσόι είπε ότι “είμαστε απέναντι με ένα κείμενο που περιέχει εκφράσεις απαράδεκτες εναντίον της χώρας μας που εξυπηρετούν τα επιχειρήματα της Ελλάδας. Η ΕΕ στηρίζει αυτές τις δύο χώρες χωρίς να βλέπει αν έχουν δίκιο, μόνο επειδή είναι μέλη της”.

Η ΕΕ, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ “έχει χάσει εντελώς την αξιοπιστία της στο θέμα της Κύπρου. Το είδαμε αυτό και το 2004. Παρακολουθούμε και πάλι το ίδιο έργο”, προσθέτοντας ότι “όσον αυτή η στάση συνεχίζεται δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να γίνει αποδεκτή στο Κυπριακό ως τρίτο μέρος. Οι χώρες της ΕΕ στηρίζουν χωρίς όρους και χωρίς να αμφισβητούν καθόλου την ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE