ΔΙΕΘΝΗ

Στις κάλπες οι Αιγύπτιοι - Φαβορί ο Φατάχ αλ Σίσι

Στις κάλπες οι Αιγύπτιοι - Φαβορί ο Φατάχ αλ Σίσι

Οι Αιγύπτιοι καλούνται να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές από τη Δευτέρα (26/3) και για τρεις ημέρες, το αποτέλεσμα των οποίων δεν αναμένεται να προκαλέσει έκπληξη με τον νυν πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να προβλέπεται να εκλεγεί για δεύτερη θητεία.

Σε μια χώρα που είναι αντιμέτωπη με τζιχαντιστικές επιθέσεις από το 2013 και όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει προειδοποιήσει ότι θα επιτεθεί σε εκλογικά κέντρα, η ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο στρατός έχει αναπτύξει άρματα μάχης σε πολλές γέφυρες του Καΐρου. Χθες δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Αλεξάνδρεια σε τρομοκρατική επίθεση.

Περίπου 60 εκατομμύρια ψηφοφόροι, σε σύνολο περίπου 100 εκατομμυρίων κατοίκων στην πιο πολυπληθή αραβική χώρα, θα μπορούν να ψηφίσουν από σήμερα έως και την Τετάρτη από τις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) ως τις 21:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας).

Οι Αιγύπτιοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ του 63χρονου Σίσι και του μοναδικού του αντιπάλου, του 65χρονου Μούσα Μοστάφα Μούσα, ο οποίος ωστόσο έχει δηλώσει υποστηρικτής του προέδρου.

Αφού όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές αποκλείστηκαν, συνελήφθησαν ή αποθαρρύνθηκαν, ο Μοστάφα Μούσα ρίχθηκε στην κούρσα ώστε ο Σίσι να μην βρεθεί μόνος, αντίπαλος με τον εαυτό του. Πάντως ο Μοστάφα Μούσα τονίζει ότι δεν είναι «μαριονέτα» στην υπηρεσία του προέδρου. Προέρχεται από το μικρό κόμμα αλ Γαντ και έχει πολύ μικρές πιθανότητες να συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό ψήφων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το 2014 ο Σίσι είχε και πάλι έναν μόνο αντίπαλο, τον Χαμντίν Σαμπάχι, γνωστή προσωπικότητα της αριστεράς. Τότε ο πρόεδρος είχε συγκεντρώσει το 96,6% των ψήφων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top