ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έντονη δυσφορία σε σχολεία για την σκόνη - "Είναι πολιτική απόφαση..."

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έντονη δυσφορία σε σχολεία για την σκόνη - "Είναι πολιτική απόφαση..."

Το… βαρύ κι ασήκωτο κλίμα με την σκόνη στην ατμόσφαιρα προκαλεί δυσφορία σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Το ThemaOnline από το πρωί της Δευτέρας (26/03) δέχθηκε τουλάχιστον δυο τηλεφωνήματα από επηρεαζόμενους σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Λευκωσία, που έκαναν λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση, που επηρεάζει ακόμα και το μάθημα.

Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας δεν αδιαφορεί για την κατάσταση, καθώς σύμφωνα με τοποθετήσεις του στην ιστοσελίδα μας, ο κ. Ηλίας Μαρκάτσης, Διευθυντής Μέσης, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης/Προϊστάμενος Μονάδας Ασφάλειας και Υγείας, ανέφερε πως έγιναν οι δέουσες ενέργειες.

"Στείλαμε εκ νέου εγκύκλιο με διάφορα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουν οι σχολικές μονάδες λόγω της σκόνης" σημείωσε.

Ακολούθως μας παρέπεμψε στο περιεχόμενο της εγκυκλίου με τα συγκεκριμένα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας και τα οποία είναι:

  1. Στα διαλείμματά η διακίνηση των μαθητών και των εργαζομένων στο σχολικό χώρο να γίνεται μόνο για τα απαραίτητα.

  2. Να αποφεύγεται η διεξαγωγή του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στην ύπαιθρο.

  3. Ακυρώνονται εκδρομές, εκδηλώσεις και δραστηριότητες που απαιτούν παραμονή μεγάλης χρονικής διάρκειας στην αυλή του σχολείου ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους.

Επεσήμανε μάλιστα πως την Δευτέρα (26/03) έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας οι οποίοι θα δώσουν όλες τις κατευθυντήριες γραμμές σε ό,τι αφορά την σκόνη. «Αν το Υπουργείο Υγείας, μας πει πως πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, τότε από δω και πέρα είναι πολιτική απόφαση» εξήγησε ο κ.Μαρκάτσης, φέρνοντας ως παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων στην Κρήτη.

Τα επίπεδα σκόνης το πρωί της Δευτέρας (26/03) στην Λευκωσία. Στο κόκκινο όλες οι πόλεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE