ΤΟΥΡΚΙΑ: Προφυλάκιση 70 αξιωματικών για σχέσεις με Γκιουλέν

ΤΟΥΡΚΙΑ: Προφυλάκιση 70 αξιωματικών για σχέσεις με Γκιουλέν

Την προφυλάκιση 70 αξιωματικών του στρατού διέταξε η εισαγγελία της Τουρκίας για φερόμενες σχέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα ότι διεξήγαγε προσπάθεια πραξικοπήματος το 2016, σύμφωνα με το CNN Turk.

Η αστυνομία διεξάγει ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 38 περιοχές της Τουρκίας στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη στο Ικόνιο με επικεφαλής κρατικούς εισαγγελείς.

Οι έρευνες των αρχών έφτασαν στους 70 στρατιωτικούς μετά από αναφορές συναδέλφων τους που είχαν προφυλακιστεί με τις ίδιες κατηγορίες. Οι στρατιωτικοί φέρονται να ευθύνονται και για τη στράτευση μαθητών στο κίνημα του Γκιουλέν.

Τον Μάρτιο η Τουρκία προχώρησε σε 160.000 προφυλακίσεις και απέλυσε άλλους τόσους δημοσίους υπαλλήλους σε συνάρτηση με την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Κατηγορίες έχουν αποδοθεί επισήμως σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, οι οποίοι παραμένουν στη φυλακή, καθ' όλη τη διάρκεια της αναμονής της δίκη τους.

Οι Δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν επικρίνει το μπαράζ συλλήψεων της Τουρκίας, με την Άγκυρα να απαντά ότι πρόκειται για μέτρα που πρέπει να πάρει ώστε να αντιμετωπίσει τις απειλές κατά του έθνους και της ασφάλειας των πολιτών.

skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE