ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ: Δεν προχωρά η πολεοδομική έγκριση για τις επαύλεις

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ: Δεν προχωρά η πολεοδομική έγκριση για τις επαύλεις

Δεν θα προχωρήσει η πολεοδομική έγκριση της εταιρείας που κτίζει στις Θαλασσινές Σπηλιές της Πέγειας με οδηγίες του υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή.

Η απόφαση Καδή λήφθηκε μετά από επιστολή του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος καλούσε τον υπουργό να ακυρώσει την περιβαλλοντική έγκριση που δόθηκε στις 9/3/2018 μέσω θετικής Γνωμάτευσης Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον.

Η περιβαλλοντική έγκριση αφορούσε 44 επαύλεις με πισίνες, δύο βιολογικούς σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων και ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, οκτώ ορόφων και 168 κλινών από την εταιρεία Korantina Homes Ltd.

Σύμφωνα με τον Άγγελο Νικολάου («Ο Φιλελεύθερος») η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει στην επιστολή της ότι η περιβαλλοντική γνωμάτευση εκδόθηκε κατά παράβαση του άρθρου 13 (Διαδικασία εξέτασης Μελέτης), παρ. 3, του περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Έργα Νόμου του 2005-2014.

Συγκεκριμένα, η γνωμάτευση ΜΕΕΠ εκδόθηκε στις 9/3/2018, ενώ ακόμη δεν έχουν αποσταλεί τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίας της Επιτροπής Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που διεξήχθη στις 13/2/2018.

Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι η Γνωμάτευση ΜΕΕΠ εκδόθηκε χωρίς η Επιτροπή Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να έχει προβεί σε αιτιολογημένη εισήγηση προς την Περιβαλλοντική Αρχή, στην οποία αναφέρονται οι απόψεις των μελών της αναφορικά με την αξιολόγηση και τις επιπτώσεις που η εκτέλεση ή η λειτουργία του έργου ενδέχεται να επιφέρουν στο περιβάλλον.

Ο Κώστας Καδής ενημέρωσε τον Γενικό Ελεγκτή για το γεγονός ότι ζήτησε έκθεση αναφορά από τον Τμήμα Περιβάλλοντος και σε περίπτωση που εμμένει στη θέση του -ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες- τότε οι επιστολές θα διαβιβαστούν στον Γενικό Εισαγγελέα.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ενδέχεται να υπάρχει ζήτημα και με τις άλλες δύο περιβαλλοντικές εγκρίσεις που εκδόθηκαν στις 3 Μαρτίου και 29 Μαΐου 2017 που αφορούν στην ανέγερση έξι και οκτώ επαύλεων αντίστοιχα στην περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top