ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εξαιρετική διάλεξη για την ευθύνη των γονιών στην πορεία των παιδιών τους στον αθλητισμό

Εξαιρετική διάλεξη για την ευθύνη των γονιών στην πορεία των παιδιών τους στον αθλητισμό

Στα πλαίσια του προγράμματος του Πρεσβευτή Fair Play, Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, τελέστηκε η ημερίδα «Έχω και εγώ ευθύνη» στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας, το Σάββατο (31/3)

Μια σημαντικότατη διάλεξη έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας, το Σάββατο (31/3). Η διάλεξη είχε θέμα την ευθύνη των γονιών στην πορεία των παιδιών στον αθλητισμό και διεξήχθη στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητισμός για όλους», του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, Πρεσβευτή Fair Play.

Η κορυφαία Αθλητική Ψυχολόγος και Επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Μαρία Ψυχουντάκη, προέβη σε μία εξαιρετική παρουσίαση, αναλύοντας το ρόλο των γονέων και των προπονητών στην αθλητική πορεία των νεαρών αθλητών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους γονείς, προπονητές και παιδιά που συμμετέχουν στο Ayia Napa Soccer Festival.

H Δρ. Ψυχουντάκη ανάλυσε τον ευεργετικό ρόλο που έχουν οι γονείς με σωστή και αθλητοπρεπή συμπεριφορά, στη διαμόρφωση του αθλητικού χαρακτήρα των παιδιών τους. Επίσης, υπέδειξε συμπεριφορές γονέων που οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα στην αθλητική ζωή του παιδιού τους, όπως είναι η υπερβολική πίεση, η αδιαφορία, η αντιαθλητική συμπεριφορά και η αμφισβήτηση των προπονητών.

Η Δρ. Ψυχουντάκη τόνισε την αναγκαιότητα για συνεργασία προπονητών-γονιών, έτσι ώστε το παιδί-αθλητής να αθλείται μέσα σε ένα θετικό περιβάλλων, το οποίο θα του επιτρέπει να βελτιώνεται, να αναδεικνύει το ταλέντο του και φυσικά να απολαμβάνει κάθε στιγμή της αθλητικής του σταδιοδρομίας.

Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στο Ayia Napa Soccer Festival, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών της Μεσογείου, το οποίο διοργανώνεται από το Σωματείο Soccer World Cyprusκαι διεξάγεται στα γήπεδα του Δήμου Αγίας Νάπας μεταξύ 31/3-5/4. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας, με Κύριο Χορηγό τον ΚΟΤ και Θεσμικό Υποστηρικτή τον ΚΟΑ.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top