ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα κάνουν Πάσχα ακόμη 40 κρατούμενοι - Στην ανοικτή φυλακή ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Θα κάνουν Πάσχα ακόμη 40 κρατούμενοι - Στην ανοικτή φυλακή ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Άλλοι 40 κρατούμενοι, 23 Ελληνοκύπριοι και 17 αλλοδαποί, αποφυλακίστηκαν σήμερα από τις Κεντρικές Φυλακές μετά από προεδρική χάρη ενόψει των εορτών του Πάσχα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Οι εν λόγω κρατούμενοι θα απολύονταν μέχρι τις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 8 Απριλίου θα είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους, ενώ με βάση το ίδιο κριτήριο αποφυλακίστηκαν χθες άλλοι 7 κρατούμενοι.

Εξάλλου, την Μεγάλη Τετάρτη (04/04) αποφυλακίστηκαν και 3 κρατούμενοι, συγκεκριμένα οι Παναγιώτης Νεοκλέους, Ορέστης Βασιλείου και Γιαννάκης Κυαμίδη, στους οποίους έγινε 3τής αναστολή της ποινής τους μετά από προεδρική χάρη και με τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ανοίγουν οι πόρτες των Κ. Φυλακών- Προεδρική χάρη σε «βαρβάτα» ονόματα

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Νεοκλέους θα αποφυλακιζόταν κανονικά στις 2 Σεπτεμβρίου 2018, ο τότε Διευθυντής της CytaVision  και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου θα αποφυλακιζόταν στις 8 Δεκεμβρίου 2018 και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής Γιαννάκη Κυαμίδης θα αποφυλακιζόταν στις 26 Οκτωβρίου 2018.

Σημειώνεται ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνια, αποφυλακίζεται κανονικά τον Μάρτιο του 2019.  

Ο κ. Ερωτοκρίτου εξέτισε μέρος της ποινής του στην κλειστή φυλακή και πλέον κρατείται στην ανοικτή φυλακή, όπου έχει το δικαίωμα της εξόδου με άδεια από το σωφρονιστικό ίδρυμα, για κάποιες ώρες και χωρίς συνοδεία, κάθε δύο μήνες.

 Ήδη, όπως έχει μεταδοθεί από διάφορα ΜΜΕ, ο κ. Ερωτοκρίτου έλαβε την πρώτη του άδεια στις 17 Μαρτίου. Ο  τέως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέως απέκτησε αυτό το δικαίωμα μετά τη μείωση της ποινής στο ¼ των κρατουμένων που δεν έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα, μετά από προεδρική χάρη και με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top