ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα άτομα με αυτισμό, αλλά και με στόχο την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Κέντρου Διάγνωσης, θεραπείας, διαμονής και εκπαίδευσης στον τόπο μας, με προτεραιότητα στα άτομα 18 ετών και άνω, ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός «MAGIC ALWAYS HAPPENS CYPRUS», διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων κατά τον μήνα Απρίλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το «MAGIC ALWAYS HAPPENS CYPRUS» ιδρύθηκε από μια ομάδα εθελοντών με μοναδικό όραμα την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αυτισμού, καθώς και την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας και υποστήριξης στα άτομα με αυτισμό και στις οικογένειες τους .

Η έγκαιρη διάγνωση, η παροχή στήριξης, η προσφορά αγάπης , η παροχή όλων των δυνατών μέσων για τη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει σήμερα η επιστήμη είναι για τον Οργανισμό ύψιστης προτεραιότητας και καθήκον τόσο απέναντι στα προικισμένα αυτά άτομα με ξεχωριστές ικανότητες αλλά και γενικότερα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αναφέρεται.

Μέσα από τις διοργανώσεις εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ο Οργανισμός ευελπιστεί πως η κοινωνία σιγά σιγά θα αγκαλιάσει τα άτομα με αυτισμό και θα τα βγάλει από την απομόνωση που λόγω των γνωστών προκαταλήψεων έχουν βιώσει και βιώνουν, και πως μαζί με όλους θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι εκδηλώσεις Απριλίου κορυφώθηκαν χθες, με την φιλανθρωπική συναυλία του Έλληνα συνθέτη, στιχουργού και τραγουδοποιού Κώστα Χατζή και των συνεργατών του, στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό, τα καθαρά έσοδα της οποίας διατέθηκαν για τα άτομα με αυτισμό.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός στην ανακοίνωση του, κάτι μαγικό μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι ενώνουν δυνάμεις για ένα σκοπό, και με τη στήριξη όλων, οι προσπάθειες του Οργανισμού για δημιουργία του Παγκόσμιου Κέντρου Διάγνωσης, Θεραπείας, Διαμονής και Εκπαίδευσης ατόμων με αυτισμό ηλικίας 18 ετών και άνω, στην Κύπρο, είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί και αυτό το μήνυμα περάστηκε μέσα από την συναυλία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top