«Διαβολική» ανατροπή και τελικός για τη Γιουνάιτεντ! – ΒΙΝΤΕΟ

«Διαβολική» ανατροπή και τελικός για τη Γιουνάιτεντ! – ΒΙΝΤΕΟ

Η Τότεναμ προηγήθηκε στον ημιτελικό του «Γουέμπλεϊ», όμως για μία ακόμα φορά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της και με γκολ από Αλέξις Σάντσες και Άντερ Ερέρα πήρε το εισιτήριο για 20η φορά στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (2-1)!

Σύμφωνοι, οι παραδόσεις, τα στατιστικά, οι αριθμοί δεν παίζουν μπάλα. Εδώ όμως υπήρχε κάτι που έβγαζε μάτια. Η ανικανότητα της Τότεναμ στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας και αυτή η ηττοπάθεια που βγάζει κάθε φορά που πλησιάζει σε ένα τρόπαιο.

Τα «σπιρούνια» ηττήθηκαν σε 8ο συνεχόμενο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, κάτι χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του θεσμού.

Από ποιόν έχασαν; Από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μετρά 20 στις 29 προκρίσεις σε αυτή τη φάση του θεσμού. Άντε μετά να μην πιστεύεις στις παραδόσεις.

Στο «Γουέμπλεϊ» συνεχίστηκε και μία άλλη πρόσφατη παράδοση που θέλει την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να αναγεννάται από τις στάχτες της. Να πρέπει να μείνει πίσω στο σκορ για να ξυπνήσει και να αντιδράσει.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν με φούρια στο γήπεδο, έκλεισαν τους «κόκκινους διαβόλους» στα καρέ τους και πήραν από νωρίς το προβάδισμα, όταν με τέλεια σέντρα ο Έρικσεν βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Άλι, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.

Το γήπεδο έμοιαζε να γέρνει υπέρ της Τότεναμ, όμως κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε (24’, 1-1), όταν μετά από σέντρα του Πογκμπά, ο Αλέξις Σάντσες με μία πολύ δύσκολη κεφαλιά νίκησε τον Φορμ για το 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Μουρίνιο, που άγγιξαν το 2-1 με τον Πογκμπά (44’), όμως στην επόμενη φάση είδαν το «ξερό» σουτ του Ντάιερ να σταματά στην ρίζα της δοκού του ακινητοποιημένου Ντε Χέα.

Η ενέργεια του ημιτελικού έδειχνε ξεκάθαρα Γιουνάιτεντ, που πατούσε με μεγαλύτερη σιγουριά στο χορτάρι του «Γουέμπλεϊ», μην αφήνοντας τους αντιπάλους να πατήσουν περιοχή.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έψαξαν με μακρινές μπαλιές το ρήγμα και δικαιώθηκαν. Μετά από βολέ του Ντε Χέα και κακό κοντρόλ του Λουκάκου, η μπάλα στρώθηκε στον Άντερ Ερέρα, ο οποίος με συρτό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1 (62’) για την ολική ανατροπή σκηνικού.

Με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Έρικσεν που «ξύρισε» το δοκάρι του Ντε Χέα η Τότεναμ δεν βρήκε άλλη καθαρή φάση, με τους παίκτες του Μουρίνιο να είναι φωτιά σε κάθε κόντρα επίθεση, χάνοντας τουλάχιστον τρεις σημαντικές ευκαιρίες και για τρίτο γκολ.

Ωστόσο, το 2-1 έμεινε ως το τέλος και σφράγισε την 20ή παρουσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να περιμένει μία εκ των Τσέλσι ή Σαουθάμπτον στον δρόμο για την 13η κατάκτηση στην ιστορία του συλλόγου.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE