ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα «μπουντρούμια» των κατεχομένων τρεις φοιτητές που εισήλθαν στα Βαρώσια

Στα «μπουντρούμια» των κατεχομένων τρεις φοιτητές που εισήλθαν στα Βαρώσια

Σε επτά ημέρες φυλάκιση καταδικάστηκαν την Τρίτη 24/4 από «στρατιωτικό δικαστήριο» στα κατεχόμενα τρεις αλλοδαποί φοιτητές, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 18 Απριλίου, όταν εισήλθαν κρυφά και φωτογράφισαν την περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου.


 
Η 21χρονη Πολωνή Kaja Wiktoria Mizara, ο 23χρονος Λετονός Richards Ostroukis και ο 24χρονος συμπατριώτης του Vladislaus Filpous βρέθηκαν ένοχοι στις κατηγορίες της εισόδου σε «στρατιωτική περιοχή» χωρίς άδεια, εν κρυπτώ και της λήψης φωτογραφιών. Και οι τρεις παραδέχτηκαν τις κατηγορίες.
 
Οι φοιτητές, οι οποίοι κρατούνται από τις 20 Απριλίου στην κατεχόμενη Λευκωσία, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι την Παρασκευή, 27 Απριλίου.
 
Το «στρατιωτικό δικαστήριο» αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε δόλος και ότι οι τρεις έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τα κινητά τους και όχι για σκοπούς δυσφήμισης του ψευδοκράτους ή κατασκοπία. Προστίθεται ότι το αδίκημα που διέπραξαν αφορά στην είσοδό τους στα Βαρώσια, παρότι γνώριζαν ότι πρόκειται για μη προσβάσιμη «στρατιωτική περιοχή» και ενώ υπήρχε προειδοποιητική σήμανση σε κατανοητή γλώσσα.
 
Ο «δικαστής» ανέφερε ότι για το αδίκημα της παραβίασης στρατιωτικής περιοχής Α’ βαθμού προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια, συμπλήρωσε όμως ότι οι ύποπτοι δεν είχαν κακές προθέσεις και ως εκ τούτου καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση επτά ημερών.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top