ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Νοσηλευτής εκτός καθηκόντων έσωσε τη ζωή του αστυνομικού - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Νοσηλευτής εκτός καθηκόντων έσωσε τη ζωή του αστυνομικού - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με κρανιοεγκεφαλική κάκωση νοσηλεύεται ο μοτοσικλετιστής αστυνομικός που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα το πρωί της Πέμπτης (26/04) στη Λάρνακα.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, γύρω στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 26/4 μέλος της Αστυνομίας που υπηρετεί στον Ειδικό Ουλαμό Μοτοσικλετιστών (ΕΟΜΟ) του Αρχηγείου ενώ οδηγούσε την υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα, ακολουθούσε άσπρη μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού, χωρίς πινακίδες εγγραφής με συνοδηγό κοπέλα η οποία δεν έφερε κράνος ασφαλείας.

Το μέλος της Δύναμης που βρισκόταν πιο κοντά στη μοτοσικλέτα έκανε νόημα στον οδηγό να σταματήσει αλλά αυτός όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει.

Από την ενέργεια του οδηγού της μοτοσικλέτας να αναπτύξει ταχύτητα, ο αστυνομικός έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να κτυπήσει και να τραυματιστεί.

Οι «Φίλοι της Τροχαίας» στην σελίδα τους στο Facebook αναφέρουν πως επικοινώνησε μαζί τους συνάδελφος του αστυνομικού, επισημαίνοντας πως εκείνη την στιγμή νοσηλευτής που ήταν εκτός καθηκόντων παρείχε βοήθεια στον εν λόγω αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην εν λόγω ανάρτηση, ο αστυνομικός είχε υποστεί απόφραξη του αναπνευστικού. Μάλιστα, αναφέρουν πως αν δεν υπήρχε βοήθεια από τον νοσηλευτή, σήμερα θα μιλούσαμε για θύμα.

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση:

"Αφορά τον τραυματισμό του μέλους του Ε.Ο.ΜΟ :

Επικοινώνησε με την σελίδα μας συνάδελφος του τραυματία. Βρισκόταν μαζί του την ώρα του δυστυχήματος. Τα δύο μέλη του ΕΟΜΟ διενεργούσαν τροχονόμους ελέγχους, όταν μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα στην προσπάθεια της να διαφύγει ανέκοψε την πορεία του αστυνομικού.

Όπως προαναφέραμε, το μέλος του Ουλαμού είναι τώρα εκτός κινδύνου.

Ο συνάδελφος του θεωρεί ορθό όπως γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα :

Την ώρα του συμβάντος, περνούσε από την σκηνή με την οικογένεια του νοσηλευτής (ήταν εκτός καθήκον).Σταμάτησε και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Κάτι που δεν έχει γνωστοποιηθεί, είναι ότι ο τραυματίας είχε υποστεί "απόφραξη του αναπνευστικού" και εάν ο νοσηλευτής δεν ενεργούσε έγκαιρα ίσως να ήταν πολύ αργά, και σήμερα θα μιλούσαμε για απώλεια ζωής.

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ο νοσηλευτής αποχώρησε αθόρυβα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο μέλη του Ε.Ο.ΜΟ εκτός από συνάδελφοι είναι και πολύ στενοί φίλοι.

Ο νοσηλευτής έσωσε την ζωή του φίλου και συναδέλφου του. Ο συνάδελφος του τραυματία, τον εντόπισε και του εξέφρασε την μεγάλη του ευγνωμοσύνη.

Με την σειρά μας, στον νοσηλευτή αυτόν εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη όλων μας και τον ευχαριστούμε. Όπως γνωρίζουμε, το ίδιο θα πράξει και επίσημα η Τροχαία Κύπρου !"

Να σημειώσουμε πως ο αστυνομικός διακομίστηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κάταγμα αγκώνα και κρατείται για νοσηλεία στο χειρουργικό τμήμα.

 

Φωτογραφία απο Cy Police Checkpoints

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top