ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη συνάντηση Ακιντζί-Ερχιουρμάν η πτώση της τουρκικής λίρας

Στη συνάντηση Ακιντζί-Ερχιουρμάν η πτώση της τουρκικής λίρας

Η «κυβέρνηση» προσπαθεί να βρει τρόπους για αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία του ψευδοκράτους από την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουρμάν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο κ. Ερχιουρμάν συναντήθηκε την Πέμπτη (17/5) με τον ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, συζητήθηκε κυρίως η οικονομία αλλά και τα μέτρα που λήφθηκαν μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις.
 
Σε γραπτή δήλωση του μετά τη συνάντηση ο «πρωθυπουργός»,  αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη παρθεί κάποια μέτρα εντούτοις από τη στιγμή που η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας συνεχίζεται δεν μπορεί να παρθεί μια τελική απόφαση επί του θέματος των μέτρων.
 
Ο κ. Ερχιουρμάν είπε ακόμα ότι με τον Μουσταφά Ακιντζί συζήτησαν και θέματα που συζητήθηκαν με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Ρετζέπ Ακντάγ, κατά την παράνομη επίσκεψη τους στα κατεχόμενα, αλλά το κύριο θέμα της συνάντησης τους ήταν η κατάσταση στην οικονομία.
 
Σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία του ψευδοκράτους λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας ενώ αντάλλαξαν απόψεις με τον κ. Ακιντζί για τα επόμενα βήματα και πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top