ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μία ακόμα μέρα στη… δουλειά για τον Παναθηναϊκό, «σβηστά» στα ημιτελικά

Μία ακόμα μέρα στη… δουλειά για τον Παναθηναϊκό, «σβηστά» στα ημιτελικά

Ο Κολοσσός ήταν ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο, ωστόσο ο Παναθηναϊκός Superfoods ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο μέρος, καθάρισε το ματς (69-87) και ετοιμάζεται για τους ημιτελικούς της Stoiximan.gr Basket League.

Μπορεί αυτή την φορά να μην έφτασε στους 100 πόντους, ωστόσο ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε από την Ρόδο μετρώντας ακόμα μία εμφατική νίκη (87-69).

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο από τον Κολοσσό (42-39), όμως στο δεύτερο μέρος ανέβασε «στροφές», κυριάρχησε και έκανε άνετα το 2-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League.

Οι «πράσινοι» μοίρασαν τον χρόνο συμμετοχής και είδαν κάθε παίκτη της δωδεκάδας να αποδίδει, με τους Κρις Σίνγκλετον (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Νίκο Παππά (11 πόντοι) και Μάικ Τζέιμς (11 πόντοι) να ξεχωρίζουν. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Νικ Καλάθη (8 πόντοι, 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ σε 20:27″ συμμετοχής).

Ο Κολοσσός ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 5-2, ωστόσο ένα μικρό επιθετικό κρεσέντο του Παππά έδωσε αμέσως το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (5-9, 4′).

Δύο τρίποντα από τους Σίνγκλετον και Ρίβερς έφεραν τους «πράσινους» σε διψήφια διαφορά (7-17, 7′), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο +4 (16-20), καθώς ο Κολοσσός πλησίασε με καλάθια των Μπρέι και Σχίζα.

Ένα καλάθι του Σταμάτη έφερε τους Ροδίτες σε απόσταση… αναπνοής (18-20), ωστόσο ο Παναθηναϊκός Superfoods «έτρεξε» ένα μικρό σερί 7-0 και προηγήθηκε γρήγορα με 27-18 (12′).

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και πάλι (25-27, 13′), ενώ οι «πράσινοι» έφτασαν και πάλι στο +7 (28-35), με τον Τζέιμς και τον Αντετοκούνμπο σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μπρέι και Ράιτ είχαν απαντήσεις από την πλευρά του Κολοσσού (33-35, 17′), ενώ ένα καλάθι του Σταμάτη έφερε τον Κολοσσό στο -3 (39-42) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος είχε μία εντελώς διαφορετική εικόνα και κύλησε σε… πράσινο τέμπο! Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ανέβασε «στροφές» και πάτησε γκάζι, με τους Νικ Καλάθη, Κρις Σίνγκλετον και Ζακ Όγκαστ να πρωταγωνιστούν.

Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 21-5 στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και ανέβασαν την διαφορά στους 20 πόντους (44-64, 27′), τοποθετώντας τις βάσεις για τη νίκη.

Σταμάτης και Μπιλλής βρήκαν σουτ και μειώσαν για τον Κολοσσό, που ήταν πίσω στο σκορ με 15 (52-67) στο 30ο λεπτό.

Η τέταρτη περίοδος είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς όλα είχαν κριθεί. Ο Παναθηναϊκός Superfoods διατήρησε το τέμπο σε υψηλό επίπεδο, δεν επέτρεψε στον Κολοσσό να πλησιάσει και έφτασε με άνεση στο τελικό 87-69, που του έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League με 2-0.

Δεκάλεπτα: 16-20, 39-42, 52-67, 69-87.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Χάρις 2, Αγγελάκος 2, Μπρέι 16 (3), Ράιτ 14, Γιανγκ, Ουέαρ 6 (1), Σχίζας 5 (1), Γεωργαλλής 3 (1), Μπιλλής, Σταμάτης 8 (1), Παπαδάκης 9 (2), Τσαλμπούρης 4.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 7 (1), Παππάς 11 (1), Βουγιούκας, Καλάθης 8, Τζέιμς 11, Γκιστ 4, Λεκαβίτσιους 5 (1), Όγκαστ 6, Λοτζέσκι 3, Αντετοκούνμπο 9, Μήτογλου 9.

Ο MVP: Ο Κρις Σίνγκλετον μέτρησε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ξεχωρίζοντας σε μία συνολικά καλή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ο Σκληρός: Νίκος Παππάς, Μάικ Τζέιμς και Νικ Καλάθης βρέθηκαν σε καλή ημέρα και πρωταγωνίστησαν σε επιθετικό και οργανωτικό κομμάτι.

Ο Πεσμένος: Ο Ραμόν Χάρις έμεινε χαμηλά και δεν έπιασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης.

Ο Αόρατος: Ο Μπράντον Γιανγκ ήταν μία απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα, καθώς δεν φάνηκε καθόλου στο ματς.

Η Στιγμή: Το 21-5 με το οποίο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods την τρίτη περίοδο «καθάρισε» ουσιαστικά το ματς και έφερε τη νίκη για το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ.

Η Γκέλα: Η άμυνα του Κολοσσού στο δεύτερο μέρος δεν ήταν καλή και ο Παναθηναϊκός Superfoods ξέφυγε με ευκολία στο σκορ.

Η Εξέδρα: Το Βενετόκλειο δεν γέμισε, ωστόσο οι φίλαθλοι του Κολοσσού χειροκρότησαν την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη για την φετινή της πορεία.

Η Διαιτησία: Συμεωνίδης, Θεονάς και Πιτσίλκας είχαν εύκολο έργο, απέφυγαν τα μεγάλα λάθη και δεν επηρέασαν σε κανένα σημείο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top