ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη για τον Kristoffersson στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας (ΦΩΤΟ)

Νίκη για τον Kristoffersson στον αγώνα  της Μεγάλης Βρετανίας (ΦΩΤΟ)

Ο Σουηδός Johan Kristoffersson με την PSRX Volkswagen έφυγε από τον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος World RX με την μέγιστη συγκομιδή 30 βαθμών.

Πίσω από τον Σουηδό τερμάτισε δεύτερος ο Andreas Bakkerud της EKS Audi Sport ενώ τρίτος τερμάτισε ο Sebastien Loeb της Team Peugeot. Ο αγώνας διεξήχθη στη θρυλική πίστα του Silverstone και όπως είναι ήδη γνωστό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross υποστηρίζεται από το Monster Energy,

O άλλος οδηγός της PSRX Volkswagen, Petter Solberg, ήταν ταχύτατος καθ’ όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου αλλά εγκατέλειψε από τον πρώτο ημιτελικό. Ο Kristoffersson έφυγε καθαρά στην πρωτοπορία του αγώνα νωρίς και δεν κοίταξε πίσω μέχρι και την καρό σημαία.

«Είχαμε απίστευτο κράτημα στον τελικό και στην εκκίνηση αναγκάστηκα να παίξω λίγο με τον συμπλέκτη για να φύγουμε καθαρά. Ο Andreas (Bakkerud) με κυνηγούσε καθώς βρήκε ταχύτητα μεταξύ ημιτελικού και τελικού, ήταν πολύ γρήγορος. Τα λάθη έρχονται εύκολα εδώ έτσι στους τελευταίους τρεις γύρους έσκυψα το κεφάλι και οδήγησα όσο πιο σταθερά μπορούσα έτσι ώστε να βγω πρωτοπόρος μετά από το Joker μου, όπως και έγινε. Ήταν φανταστικό».

Ο Bakkerud προσπέρασε τον άλλο οδηγό της EKS, Mattias Ekstrom, στις πρώτες στροφές του τελικού κατακτώντας την δεύτερη θέση στο βάθρο με το Audi S1.

«Νοιώθω φανταστικά, το αυτοκίνητο ήταν καλό μέχρι και τον αγώνα αυτό, αλλά εδώ κάτι ξύπνησε μέσα του. Βρήκαμε επιπλέον ταχύτητα. Το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση για τον ερχόμενο αγώνα της Νορβηγίας αλλά και το υπόλοιπο ημερολόγιο που αποτελείτε από πίστες που ξέρουμε καλά, σε αντίθεση με αυτή την καινούργια της Μ. Βρετανίας»δήλωσε ο Bakkerud.

Ο Loeb, που έπεσε τελευταίος μετά από μια καταστροφική εκκίνηση, έδειξε από τι είναι φτιαγμένος τερματίζοντας στο τέλος στην τρίτη θέση, μαζεύοντας έτσι το τέταρτο βάθρο του στην σεζόν. «Η εκκίνηση ήταν πολύ κακή, έστριψα έκτος στην πρώτη στροφή. Ανεβάσαμε ρυθμό και μπήκαμε στο Joker την κατάλληλη στιγμή. Βγήκα πίσω από τον Mattias (Ekstrom) και κατάφερα να τον προσπεράσω σχετικά γρήγορα. Το πρωτάθλημα φέτος είναι άκρος διασκεδαστικό και ενδιαφέρον για μας» δήλωσε ο Loeb.

Η επόμενη συνάντηση του World RX θα πραγματοποιηθεί στο Hell της Νορβηγίας από τις 9 μέχρι 10 Ιουνίου.

Βαθμολογία οδηγών – FIA WORLD RALLYCROSS
1 Johan KRISTOFFERSSON VW POLO GTI 105
2 Sebastien LOEB PEUGEOT 208 91
3 Andreas BAKKERUD AUDI S1 83
4 Petter SOLBERG VW POLO GTI 80
5 Mattias EKSTRÖM AUDI S1 80
6 Timmy HANSEN PEUGEOT 208 71
7 Niclas GRONHOLM HYUNDAI i20 52
8 Kevin HANSEN PEUGEOT 208 41
9 Janis BAUMANIS FORD FIESTA 35
10 Timur TIMERZYANOV HYUNDAI i20 34.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top