ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3ο Διεθνές Συνέδριο Αστυνομίας: 'Η συνεχής μετάλλαξη του κυβερνοεγκλήματος θέτει σε εγρήγορση τους Αστυνομικούς Οργανισμούς'

3ο Διεθνές Συνέδριο Αστυνομίας: 'Η συνεχής μετάλλαξη του κυβερνοεγκλήματος θέτει σε εγρήγορση τους Αστυνομικούς Οργανισμούς'

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου της Αστυνομίας «Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο» - Τάσεις και Απειλές: Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Διαστάσεις».

Mε κεντρικά συμπεράσματα την ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας και την ενίσχυση της εκπαίδευσης στελεχών των Υπηρεσιών Επιβολής του Νόμου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου που οργάνωσε η Αστυνομία Κύπρου με θέμα «Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο – Τάσεις και Απειλές: Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Διαστάσεις».

Το συνέδριο ήταν διήμερο (11 – 12 Ιουνίου) και σε αυτό συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από την Εuropol, την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ (F.B.I.), την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, την Ευρωπαϊκή Ομάδα για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον τομέα του Κυβερνοεγκλήματος, τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διερεύνησης Εγκλημάτων, την Ιταλική Υπηρεσία Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, το Facebook, την Κυπριακή Εθνική Ομάδα Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, καθώς και την Αστυνομία Κύπρου.

Τις εργασίες του Συνεδρίου, έκλεισε εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας, ο Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η συνεχής μετάλλαξη του κυβερνοεγκλήματος, θέτει σε εγρήγορση τους Αστυνομικούς Οργανισμούς για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και εκπόνηση στρατηγικών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων και αναδυόμενων απειλών. Ανέφερε επίσης ότι η δυνατότητα που έχει η Αστυνομία Κύπρου να αναπτύσσει διεθνείς και ευρωπαϊκές συνεργασίες, είναι ζωτικής σημασίας για την διαμόρφωση αποτελεσματικών προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων. Τόνισε δε ότι «με το συνέδριο αυτό, είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε βαθύτερα τις σύγχρονες προκλήσεις στο διαδίκτυο και έμπρακτα να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με τους πιο προηγμένους στον κόσμο Οργανισμούς και Υπηρεσίες Επιβολής του Νόμου».

Το Συνέδριο επικεντρώθηκε στις σύγχρονες ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, με απώτερο σκοπό να αξιοποιηθούν και να συνδυαστούν η γνώση και η εμπειρογνωμοσύνη από το εξωτερικό, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, παράλληλα με την αντίστοιχη εμπειρία που αποκτά συνεχώς η Αστυνομία με τα δικά της στελέχη, τις τεχνολογικές υποδομές, τη διεθνή αστυνομική συνεργασία και τη συνεργασία με εθνικές υπηρεσίες.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν πέραν των 240 ατόμων από την Κύπρο και το εξωτερικό. Εκπροσωπήθηκαν 12 διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί και 14 Αρχές επιβολής του Νόμου.

Με τη  θεματολογία του φετινού συνεδρίου, η Αστυνομία συμπλήρωσε ένα κύκλο διεθνών συνεδρίων υψηλού επιπέδου στις τρεις κορυφαίες σύγχρονες απειλές που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση (το ευρωπαϊκό θεματολόγιο για την ασφάλεια) και τους προηγμένους Οργανισμούς Επιβολής του Νόμου: την τρομοκρατία, το διασυνοριακό οργανωμένο έγκλημα και το Cyber - Crime. Οι πρώτες δύο αποτέλεσαν τη θεματολογία των αντίστοιχων συνεδρίων της Αστυνομίας το 2016 και το 2017.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.cypol2018intconf.com

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top