ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Περιβάλλοντος: 'Τα ελαστικά θα μετακινηθούν άμεσα'

Τμήμα Περιβάλλοντος: 'Τα ελαστικά θα μετακινηθούν άμεσα'

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανέλαβε τον συντονισμό για τη μεταφορά και ολοκληρωμένη διαχείριση των απόβλητων ελαστικών που βρίσκονται παράνομα αποθηκευμένα στη βιομηχανική ζώνη Ιδαλίου και στον Άγιο Σωζόμενο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η μετακίνηση και διαχείριση θα γίνει με επίκληση του άρθρου 7(3)(δ) του περί της Περιβαλλοντικής Ευθύνης όσον αφορά την Πρόληψη και την Αποκατάσταση Περιβαλλοντικής Ζημιάς Νόμου του 2007, Ν. 189(Ι)/2007.

«Η καθυστέρηση που παρατηρείται στη μετακίνηση των εν λόγω ελαστικών οφείλεται στις διαδικασίες που προβλέπονται από τη Νομοθεσία για την εξασφάλιση Πολεοδομικής Άδειας του χώρου, στον οποίο θα αποθηκευτούν προσωρινά τα απόβλητα ελαστικά πριν την τελική τους διαχείριση. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα, 11/6/2018, εξασφαλίστηκε Πολεοδομική Άδεια για τον πιο πάνω χώρο και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την όσο το δυνατό γρηγορότερη εξασφάλιση Άδειας Οικοδομής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος προετοιμάστηκε ούτως ώστε να αρχίσει τη διαδικασία μετακίνησης και διαχείρισης των ελαστικών, μόλις εξασφαλιστεί και η Άδεια Διαχείρισης Αποβλήτων για τον συγκεκριμένο χώρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top