ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Σοάρες τα έχανε και ο Χοσέ τους άφησε… τέζα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σοάρες τα έχανε και ο Χοσέ τους άφησε… τέζα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σουάρες έχασε τα άχαστα, ο Ελ Σεναουί για την Αίγυπτο έπιασε τα άπιαστα και ο Χοσέ Χιμένες «έσωσε» την Ουρουγουάη χαρίζοντάς της στο τέλος τη νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ.

Με τον… αέρα της ανανέωσης του συμβολαίου του με την Ατλέτικο Μαδρίτης μόλις πριν από μερικές ημέρες, ο Χοσέ Χιμένες κατάφερε ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα να κάνει αυτό που ως το 89′ δεν κατάφεραν ο Σουάρες και ο Καβάνι σε ένα παιχνίδι που άρχισε νωθρά, αλλά εξελίχθηκε σε θρίλερ!

Η Ουρουγουάη δεν έβρισκε χώρους, Καβάνι και Σουάρες ήταν καλά κλεισμένοι, η Αίγυπτος ήταν καλά διαβασμένη και εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο, δεν είχε τον σούπερ σταρ στον πάγκο, αλλά τον τερματοφύλακα Ελ Σεναουί σε απίστευτη φόρμα, αλλά τελικά δεν απέφυγε την ήττα.

Νωχελικά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι ομάδες με την Ουρουγουάη να έχει την πρωτοβουλία στο ξεκίνημα του αγώνα και την Αίγυπτο να πιέζει με σκοπό να εκμεταλλευτεί λάθος των αντιπάλων της.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν στο 8ο λεπτό όταν ο Καβάνι έκανε ένα καλό σουτ με το δεξί από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ελ Σεναουί μπλόκαρε.

Στο 12′ ο Τρεζεγκέ βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε και ο Μουσλέρα δεν ανησύχησε, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ουρουγουάη βγήκε ωραία στην επίθεση, ο Νάντες έκανε τη διαγώνια κίνηση, ο Βαρέλα έκοψε δεξιά για τον Σουάρες, αλλά αυτός τα χάλασε στην τελική προσπάθεια και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Μετά το πρώτο τέταρτο, οι «Φαραώ» ισορρόπησαν, κέρδισαν τη μεσαία γραμμή και έδειξαν διάθεση να δημιουργήσουν παιχνίδι και να γίνουν επιθετικοί, την ώρα που οι Ουρουγουανοί αδυνατήσουν να φτάσουν σωστά τη μπάλα σε Σουάρες και Καβάνι.

Στο 23ο λεπτό ο Καβάνι έκανε ένα βολ πλανέ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, ο Γκαμπρ έβαλε το κεφάλι του και σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η «σελέστε» έχασε και άλλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς η μπάλα στρώθηκε ωραία στον Σουάρες, αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο με αποτέλεσμα να τη στείλει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ουάρντα έκανε ωραία προσπάθεια, έβγαλε στον Μόχσεν, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο.

Με μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σουάρες άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο όταν στο 47′ ο Καβάνι με καταπληκτική πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον άσο της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Ελ Σεναουί έσωσε το… σίγουρο γκολ.

Ο Ταμπάρες εντόπισε πρόβλημα της ομάδας του στις πτέρυγες και λίγο πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έβαλε τους πιο έμπειρους Σάντσες και Ροντρίγκες σε μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην ανάπτυξη της Ουρουγουάης.

Στο 64′ γύρισμα του Κάσερες από αριστερά με στόχο τον Σουάρες, πρόλαβε ο Χεγκάζι και απομάκρυνε προ του επιθετικού της Ουρουγουάης. Στο 72’σουτ από τον Φάτχι στην κίνηση και εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Μουσλέρα και στο 73ο λεπτό ο Σουάρες έχασε την τρίτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Καβάνι τον έβγαλε εξαιρετικά σε θέση βολής, αλλά ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα καθυστέρησε αδικαιολόγητα και ο Ελ Σεναουί έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε.

Ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου ήταν σε καταπληκτική μέρα και στο 83ο λεπτό έκανε την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ βολ πλανέ του Καβάνι από το ημικύκλιο της περιοχής.

Στο 88′ σε καταπληκτική η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καβάνι, ο Ελ Σεναουί δεν μπορούσε να αποκρούσει και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Η λύτρωση για τους Ουρουγουανούς ήρθε στο 89′ όταν ο ο Σάντσες εκτέλεσε φάουλ και ο Χιμένες με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των Αιγύπτιων για το 1-0.

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ (51′ Μόρσι), Ουάρντα (82′ Σόμπι), Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόχσεν (63′ Καχράμπα).

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (58′ Σάντσες), Μπετανκούρ, Βεσίνο, Ντε Αρασκαέτα (58′ Ροντρίγκες), Σουάρες, Καβάνι.

Διαιτητής: Μπγιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

 

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top